9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateManifestări pentru Ziua Eroilor

Manifestări pentru Ziua Eroilor

Societatea de Ştiinţe Istorice din Romania, filiala Dolj a organizat un program de manifestări cultural-artistice şi religioase pentru Ziua Eroilor, ieri, in sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Elena Cuza“ din Craiova. Vicepreşedintele acestei societăţi, profesorul Ionel Turcin, in cuvintul său de deschidere a vorbit despre importanţa existenţei eroilor, făuritori de istorie, in contextul adevărului istoric.

Un sobor de preoţi de la Mitropolia Olteniei a oficiat o slujbă de pomenire a Eroilor Neamului. Din partea Parlamentului Romaniei, senatorul Maria Antoaneta Dobrescu a citit un mesaj de cinstire pentru cei 61 de veterani de război prezenţi, din judeţul Dolj. Preotul Sever Negrescu, consilier cultural la Mitropolia Olteniei, a adus un omagiu eroilor prezenţi de Ziua Inălţării Domnului Iisus Hristos. De asemenea, viceprimarul Craiovei, Antonie Solomon, a ţinut un discurs, iar conducerea CN „Elena Cuza“ şi-a exprimat sentimentele de recunoştinţă faţă de cei care şi-au jertfit viaţa pentru neam şi ţară.

Tot ieri, s-a lansat cel de-al doilea volum „Veteranii de război doljeni pe drumul onoarei şi jertfei ostăşeşti“, avindu-i ca autori pe Ionel Turcin, Radu Cenuşe, Ion Anton Datcu, drd. Adrian Năstase, Axente Corneanu şi Emilia Turcin.

Au mai rostit alocuţiuni şi col. (r) Virgil Andronescu, col. (r) Iovănel Bujor, lt. col. (r) Ion Barbu, dr. Maria Cotarcea, dr. Ştefan Marinescu şi alţii.

Manifestările s-au incheiat cu un program artistic intitulat „Pagini din epopeea celui de-al doilea război mondial“, prezentat de copii ai Grădiniţei nr. 59 şi de elevi ai Colegiului Naţional „Elena Cuza“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS