12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn Olt au fost infiintate primele posturi rurale de jandarmi

In Olt au fost infiintate primele posturi rurale de jandarmi

Comandantul Jandarmeriei Romane, generalul de corp de armata Tudor Cearapin, a fost vineri prezent in judetul Olt unde, alaturi de generalul de divizie George Velicu, seful Centrului Teritorial de Jandarmi Craiova, a inaugurat doua noi sedii ale jandarmeriei, dintre care unul in mediul rural si totodata primul de acest gen din Oltenia.

Primaria Scornicesti a pus la dispozitia Jandarmeriei fostul sediu al CAP, amenajat conform cerintelor actuale pentru o buna desfasurare a activitatii. A urmat inaugurarea sediului din comuna Potcoava. Acesta este primul post rural de jandarmerie din Oltenia. In 1949, Jandarmeria a fost desfiintata ca arma de catre regimul comunist, disparind si posturile de la sate.

De la reinfiintare si pina anul trecut nu au existat unitati de jandarmi decit in orase. In prezent, la nivel national fiinteaza 66 de posturi rurale.

Generalul de corp de armata Tudor Cearapin a spus ca tot anul acesta se vor mai infiinta peste 400 de astfel de posturi. Foarte multe vor fi si in Dolj. Conform declaratiei lui Tudor Cearapin, comunele doljene vizate sint cele cu grad sporit de infractionalitate, cum ar fi Dabuleni, Sadova, Valea Stanciului etc. In cele doua noi posturi din Olt vor activa cite zece jandarmi.

La plecare, Tudor Cearapin a spus „obiectivul infiintarii acestor posturi este acela de a creste gradul de siguranta a cetateanului si de liniste a comunitatii.

Trebuie sa stie toti cei certati cu legea ca s-a terminat cu ciordeala si cu smangleala de la vecini pentru ca jandarmii sint nemilosi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS