12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSărbătoare la Centrul Educaţional Teodora

Sărbătoare la Centrul Educaţional Teodora

Copiii cu probleme din Centrul Educaţional Teodora (CET) din Băileşti au sărbătorit joi incheierea primului lor an de invăţămint integrat. Nu a fost singurul prilej de bucurie, instituţia in care invaţă micuţii celebrind şi primirea distincţiei de cel mai bun centru de zi din Romania, acordată de experţi naţionali in protecţia copilului, in urma unei competiţii la care au participat 219 centre. Şi desigur că elevii şi cadrele didactice nu au uitat nici Ziua Copilului.

Joi, copiii au fost actori, pictori, dansatori, au avut invitaţi- părinţi şi membri ai comunităţii din Băileşti, iar cei mai silitori şi talentaţi au fost premiaţi.

In anul şcolar care a trecut, CET a integrat 14 copii cu disabilităţi in Şcoala cu clasele I-VIII nr. 4 din Băileşti. Centrul, sprijinit de Organizaţia World Vision Romania şi Reprezentanţa UNICEF in Romania, promovează şi susţine educaţia copiilor cu nevoi speciale, prin crearea şi aplicarea unor servicii care să le permită atingerea potenţialului lor maxim intr-o societate care să-i respecte şi să-i aprecieze. Şi, chiar dacă funcţionează numai de un an, rezultatele nu au intirziat să apară. Andreea are 11 ani, are sindromul Down şi este elevă in clasa I. Dacă acum un an, inainte de a veni in centru, avea un nivel ridicat de anxietate şi nu putea să se adapteze intr-un grup mic de copii, iar acum ea are mulţi prieteni, recunoaşte literele, scrie şi desenează pe calculator şi se simte o persoană importantă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS