5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoljul va aparea intr-un documentar turistic la televiziunile internationale

Doljul va aparea intr-un documentar turistic la televiziunile internationale

Trei judete din Oltenia si patru din Bulgaria vor fi prezentate intr-un film documentar turistic, titrat in engleza, pe marile canale internationale de televiziune in scopul dezvoltarii acestui sector, prin intermediul unui program transfrontalier de cooperare intre Romania si Bulgaria, finantat de Uniunea Europeana.

In cadrul unei conferinte de presa sustinute la Camera de Comert si Industrie Oltenia, Valentin Cristea, presedintele consiliului local al Intreprinderilor Mici si Mijlocii Craiova, a afirmat ca ambele parti au cistigat un proiect de 70.000 de euro, finantat in cadrul programului CBC PHARE, care are drept scop dezvoltarea turismului in euroregiunea compusa din judetele romanesti Dolj, Mehedinti, Olt si Teleorman si vecinii lor de la sud de Dunare, Vidin, Montana, Pleven si Vrata.

A avut loc prima din cele noua intilniri intre romani si omologii lor bulgari pentru realizarea in comun a proiectului „Biroul de cooperare transfrontaliera romano-bulgar“. Produsele media ale proiectului vor fi realizarea unui ghid turistic pentru regiunea transfrontaliera vizata, un site pe internet si filmul de promovare a turismului cultural pe cele doua maluri ale Dunarii. In paralel, reprezentantii Agentiilor de Dezvoltare Regionala partenere si reprezentantii administratiilor locale vor lucra la identificarea agentilor economici dispusi si capabili sa dezvolte in viitor relatii economice.

De asemenea, la Vidin, Craiova, Corabia, Gulianti si in alte citeva orase vor fi create birouri transfrontaliere cu baze de date pentru oricine doreste sa faca excursii sau sa lege relatii economice romano-bulgaresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS