16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilierii cer socoteala pentru drumurile scoase in afara legii

Consilierii cer socoteala pentru drumurile scoase in afara legii

Gazeta de Sud relata, in urma cu trei zile, despre o hotarire a consilierilor doljeni, care au votat acum un an pentru transformarea a 13 drumuri comunale in artere judetene fara sa stie ca acest lucru implica si cheltuieli de zeci de miliarde de lei de la buget.

Potrivit unei ordonante din 1997, drumurile judetene trebuie sa aiba o latime de sase metri, or, cei 135 de kilometri de asfalt nu au decit 5-5,5 metri latime, astfel incit judetul trebuie sa le aduca la parametrii ceruti de lege.

In sedinta ordinara de joi a Consiliului Judetean Dolj, citiva dintre consilierii PD au luat atitudine in privinta arterelor care, conform legilor in vigoare, nu se incadreaza in categoria „drumuri judetene“.

Presedintele CJ Dolj

a promis ca da lamuriri

la viitoarea sedinta

„Noi, consilierii, votam chestiuni de oportunitate. De asta exista specialisti in aparatul propriu al CJ, care sa ne atraga atentia atunci cind gresim. Ar trebui ca personalul tehnic sa fie mai responsabil atunci cind ne pune in fata niste acte pe care sa le votam“, a spus consilierul PD Nucu Marinescu. Pentru ca discutia risca sa degenereze, presedintele CJ, Ion Voiculescu, le-a propus consilierilor sa amine abordarea acestei probleme in viitoarea sedinta. Acesta le-a promis colegilor ca atunci vor avea in mape si o situatie cu estimarea cheltuielilor pentru aducerea celor 13 drumuri la dimensiunile legale.

Tot la un proiect de hotarire legat de drumuri, consilierul PD Gelu Visan a adus din nou in discutie faptul ca Societatea de Lucrari, Drumuri si Poduri (SCLDP) a consiliului risca sa devina o „cenusareasa“ pentru ca nu participa la licitatiile de lucrari efectuate cu bani publici. Replica a fost data de Florin Diaconu, directorul SCLDP, care a spus ca, in ceea ce priveste licitatiile RICOP, i s-a impus printre conditii si „angajarea a zece indivizi agreati de RICOP“, lucru inacceptabil in opinia directorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS