5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate55 de asociatii de locatari-proprietari din Drobeta Turnu Severin ramin fara apa calda

55 de asociatii de locatari-proprietari din Drobeta Turnu Severin ramin fara apa calda

Regia Autonoma LOTUS Drobeta Turnu Severin a reluat furnizarea apei calde in cazul a doua asociatii, dintr-un total de 103 debransate de la retea, la sfirsitul saptaminii trecute.

Administratorii celor doua asociatii au achitat restantele la plata facturilor catre RA LOTUS, pina la finele lunii septembrie 2002, si au incheiat reesalonari la plata, pina la finele lunii decembrie 2002. Potrivit inginerului Valentin Ghica, seful Serviciului distributie al regiei, dintre cele 101 asociatii de locatari-proprietari nici una nu a platit din datoriile acumulate pina in luna septembrie 2002, motiv pentru care furnizarea apei calde nu a fost reluata.

„Asociatia nr.11, din datoria de 350 de milioane de lei nu a platit nimic pina acum. In situatii similare sint asociatiile nr.13 – 722 milioane de lei, nr. 28 – 478 de milioane de lei, nr. 33 – 573 de milioane de lei, nr. 34 – 599 de milioane de lei. Am trimis somatii de plata catre asociatiile de locatari-proprietari, iar administratorii a 72 de asociatii au fost invitate la sediul regiei, pentru incheierea unor conventii de reesalonare a platilor. Dintre acestea, doar 17 au incheiat aceste conventii“.

RA LOTUS a trimis somatii de plata catre alte 55 de asociatii, care nu vor mai primi apa calda, incepind cu 1 iunie. In aceste conditii, numai 68 de asociatii din Drobeta Turnu Severin vor beneficia de apa calda, in perioada de vara. La aceasta data, datoria populatiei catre RA LOTUS SA este de peste 151 de miliarde de lei, la care se adauga alte zece miliarde de lei, suma care trebuie recuperata de la agentii economici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS