20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRestringerile de activitate şi pretransferările invăţătorilor din Craiova - in august

Restringerile de activitate şi pretransferările invăţătorilor din Craiova – in august

Transferarea prin restringere de activitate şi pretransferarea cadrelor didactice titulare in invăţămintul preuniversitar doljean au loc pe 29 şi 30 mai, in sala de festivităţi a Grupului Şcolar „Anghel Saligny“ din Craiova. Ion Militaru, inspector şcolar cu selecţia, evidenţa, mobilitatea şi promovarea personalului didactic din cadrul ISJ Dolj, spune că deja au intervenit nişte schimbări esenţiale de ultimă oră: „Din cauza fluctuaţiilor determinate de nehotărirea părinţilor de a-şi inscrie in clasa I copiii in virstă de şase ani, in acest moment nu se poate stabili numărul de posturi de invăţători in unităţile de invăţămint ale municipiului Craiova. Din această cauză, conducerea MEC a aprobat soluţionarea restringerilor de activitate şi a pretransferărilor pentru 28 august pentru invăţători la şcolile din Craiova. Pentru mediul rural şi celelalte oraşe şi municipii din judeţ, restringerile de activitate şi pretransferările se vor soluţiona in şedinţă publică, pe 30 mai, ora 12.00, in sala de festivităţi a Grupului Şcolar «Anghel Saligny»“.

Potrivit metodologiei, la pretransferări pot participa cadre didactice titulare, pe specialităţi, care au domiciliul stabil in localitatea unde sint posturile/catedrele vacante solicitate, iar localitatea in care se cere pretransferarea trebuie să fie cel mult la nivelul localităţii unde dascălul este titular.

Inspectorul Dan Cristian Ţacu, care deţine aceeaşi funcţie in ISJ Dolj ca şi Militaru, spune că prezentarea catedrelor vacante va fi realizată in şedinţă publică: „Afişarea se va face pe un ecran de dimensiuni mari, astfel incit fiecare cadru didactic să aibă posibilitatea de a vedea posturile şi catedrele, in orice moment“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS