15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectura Mehedinti nu va face angajari de personal

Prefectura Mehedinti nu va face angajari de personal

• Personalul din administratia locala ar putea fi redus cu 10%, pentru a face loc specialistilor pe probleme de integrare europeana • In Mehedinti nu se vor face reduceri de personal

Prefectura Mehedinti nu va face noi angajari de personal pentru a infiinta compartimente de integrare europeana. Potrivit secretarului general al institutiei, Nicolae Draghiea, angajatii existenti vor fi redistribuiti catre aceste compartimente: „Zvonurile conform carora am face angajari nu sint adevarate. Vom face o redistribuire a personalului pe care il avem la dispozitie“. Primul ministru Adrian Nastase a avertizat, in cadrul ultimei videoconferinte cu prefectii, ca personalul din administratia centrala si locala va fi redus cu 10% in cazul in care in urmatoarele zile nu vor fi eliberate locurile de munca prevazute pentru specialistii pe probleme de integrare europeana.

„Dorim ca aceste compartimente sa fie eficiente“

Judetul Mehedinti este intr-un stadiu avansat in ceea ce priveste infiintarea compartimentelor de integrare europeana, in cadrul institutiilor publice descentralizate si al institutiilor administratiei publice. Potrivit prefectului de Mehedinti, Dan Trancota, la nivelul institutiei au fost constituite deja compartimente in care au fost cooptati specialisti in procesul de integrare europeana. „Ne dorim ca aceste compartimente sa fie eficiente. In structurile serviciilor publice descentralizate si, implicit, ale prefecturii, urmeaza sa fie stabilite noi organigrame care sa corespunda noilor imperative. Acestea nu vor duce la reduceri de personal, insa cei care nu-si vor face datoria vor fi obligati sa plece“. Guvernul a aprobat, in sedinta din 6 decembrie 2002, un memorandum care prevede cresterea numarului de specialisti pe probleme europene din administratia centrala si locala, cu aproximativ 6.000 de posturi pina in 2004.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS