15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePortul Corabia a intrat in reparatii capitale

Portul Corabia a intrat in reparatii capitale

Lucrarile pentru reabilitarea Portului Corabia din judetul Olt au fost demarate saptamina trecuta, cu o intirziere de aproape cinci luni, cauzata de vremea nefavorabila. Constructorul ales prin licitatie inca de anul trecut, firma ATHENA din Grecia, a inceput sa-si organizeze santierul si sa faca masuratorile necesare, iar conform spuselor viceprimarului orasului Corabia, Stefan Pirlea, va incepe lucrarile pe 1 iunie. Firma are de consolidat 1.000 m din malul sting al Dunarii, iar lucrarea va trebui sa fie terminata in termen de 360 de zile, din momentul demararii. Intreaga investitie prevazuta este de 1,3 milioane de euro. 70% din fondurile necesare vor fi asigurate prin finantare PHARE, 25%, de catre Ministerul Dezvoltarii si Prognozei, iar 5%, de Consiliul Local Corabia.

Viceprimarul Stefan Pirlea a spus ca portul a intrat in paragina dupa anul 1993, cind activitatea comerciala s-a diminuat. El a precizat insa ca aceasta reabilitare are ca scop aducerea portului la standarde europene.

Vase de croaziera si piscina

Tot la Corabia, dar printr-un proiect PHARE cistigat de firma de constructii CRISBAL din Craiova, s-a inceput de citeva luni crearea unei baze turistice chiar in zona portului. Baza va cuprinde terenuri de tenis, de baschet, piscina si un hotel. Contributia PHARE la acest proiect este de 70%, iar restul de 30% sint asigurate de Consiliul Local, prin punerea la dispozitie a doua vase, din care unul este de croaziera, cu 70 si respectiv 16 locuri.

„Aceste vase au fost deja modernizate pentru a putea fi folosite de catre turisti si majoritatea lucrarilor sint aproape terminate. La hotel, spre exemplu, mai trebuie sa puna decit acoperisul si sa-l finiseze. Intregul proiect insa va fi finalizat cu siguranta in aceasta vara“, a declarat Stefan Pirlea. Valoarea acestei investitii se ridica la peste 300.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS