14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEdilii Doljului-implicati in lupta antidrog

Edilii Doljului-implicati in lupta antidrog

Directorii principalelor institutii din Dolj s-au reunit ieri dupa-amiaza la sediul IJP Dolj, pentru a cauta solutii pentru reducerea numarului de persoane dependente de droguri. Cornel Mondea, prefectul Doljului, Vasile Bulucea, primarul Craiovei, Ioan Popa Cuna, prim-procuror al Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, Constantin Diaconu, presedintele Tribunalului Dolj, dr. Constantin Ecobici, directorul Directiei de Sanatate Publica Dolj, sint citiva dintre participantii la sedinta de ieri, care a avut ca scop organizarea unor directii pentru recuperarea sociala a celor care sint consumatori de droguri si identificarea resurselor medicale pentru tratament.

Intilnirea a avut loc ca urmare a cresterii numarului de consumatori de droguri si a lipsei unor solutii de recuperare medicala si sociala a acestora, dar si a dezinteresului celor care ar trebui sa se sesizeze primii in cazul depistarii unor consumatori de droguri.

„Exista multi adolescenti care stiu ca prieteni de-ai lor sint consumatori de droguri. Mai grav este insa faptul ca si la profesori ajung astfel de informatii, dar nu ne anunta pentru ca ei cred ca se face scoala de ris. Acelasi lucru se intimpla si in familie, iar in aceste conditii copiii continua sa consume droguri si sa chiuleasca de la ore“, a spus comisar-sef Victor Bica, seful Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog. Pentru a diminua numarul elevilor consumatori de droguri, Constantin Busoi, inspector scolar general al ISJ Dolj, a promis o mai mare implicare in stoparea acestui fenomen care tinde sa ia amploare si in Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS