15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCongresul Academiei Romano-Americane - organizat la Tirgu Jiu

Congresul Academiei Romano-Americane – organizat la Tirgu Jiu

Municipiul Tirgu Jiu va deveni timp de cinci zile locul de intilnire pentru 400 de intelectuali, artisti si oameni de stiinta din tara si strainatate. Pentru a organiza al 28-lea Congresul al Academiei Romano – Americane, Universitatea din Tirgu Jiu a concurat cu cea din Tirgu Mures, dar si cu o universitate din Germania. Dupa ce au obtinut dreptul de a gazdui congresul, organizatorii si-au adus aminte de starea hotelurilor din oras.

Universitatea „Constantin Brancusi“ din Tirgu Jiu va organiza, in perioada 3-8 iunie, Congresul Academiei Romano-Americane de Stiinte si Arte. Manifestarea este considerata cea mai mare organizata vreodata la Tirgu Jiu, la ea urmind sa participe aproximativ 400 de persoane. Invitatii vor fi intelectuali din tara si strainatate, printre care si 80 de membri ai diasporei romanesti. Academia Romano-Americana (ARA) a luat fiinta in 1975 in California si a fost fondata de un grup de intelectuali romani, rezidenti in Statele Unite ale Americii. De la infiintare, ARA a organizat congrese anuale, cel de la Tirgu Jiu fiind al patrulea gazduit de Romania. Pentru a organiza acest congres, Universitatea din Tirgu Jiu a concurat cu cea din Tirgu Mures si cu o universitate din Germania. Presedinte de onoare al Comitetului de organizare a fost ales Nicolae Mischie, printre invitati numarindu-se Eugen Simion, presedintele Academiei Romane.

Toate hotelurile din oras au fost inchiriate

Invitatii vor lua parte la prezentarea de lucrari si comunicari, la lansari si saloane de carte si la programe sociale. Cheltuielile pentru acest congres se ridica la un miliard de lei. Universitatea „Constantin Brancusi“ a prevazut in bugetul propriu 100 de milioane de lei, la care se vor adauga sponsorizari. Toti participantii isi vor plati cazarea, masa si taxa de participare. Organizatorii se tem insa ca hotelurile din Tirgu Jiu nu se vor ridica la nivelul asteptarilor invitatilor. „Speram ca participantii la congres sa nu observe deficientele hotelurilor la care vor sta. Managerii unitatilor hoteliere din oras au promis sa faca ultimele retusuri pentru a imbunatati conditiile de cazare. Vom incerca sa compensam prin alte activitati eventualele carente la acest capitol“, a spus Luminita Popescu, purtatorul de cuvint al Universitatii din Tirgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS