15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSubalternii si-au depasit sefii la avere

Subalternii si-au depasit sefii la avere

Primaria Tirgu Jiu, Prefectura si Consiliul Judetean Gorj au fost cuprinse ieri de febra depunerii declaratiilor de avere. Cei mai multi dintre functionari, consilieri si oameni politici au aminat pina in ultima zi declararea bunurilor pe care le detin. Desi declaratiile vor deveni publice, cei mai multi dintre cei chestionati au vorbit cu jumatate de gura cind si-au enumerat bunurile.

In cadrul Primariei Tirgu Jiu au fost nevoiti sa-si depuna declaratii de avere 97 de functionari publici si 23 de consilieri locali. Cei mai multi dintre ei au aminat completarea formularelor pentru ultima zi. Motivul ar fi, dupa spusele lor, faptul ca nu au avut prea multe de declarat, astfel ca intreaga operatiune s-a terminat in citeva secunde. Primarul Florin Circiumaru si-a completat tot in ultima zi declaratia, afirmind ca nu i-a luat prea mult timp pentru ca a avut putine bunuri de declarat.

„Averea mea consta intr-o casa, un apartament cu doua camere si o masina Dacia. Nu am nici un cont care sa depaseasca 10.000 de euro. Singurele actiuni pe care le detin sint cele trecute pe cuponul pe care l-a primit toata lumea“, a spus Florin Circiumaru.

Declaratia de avere i-a rapit si mai putin timp viceprimarului Ioan Roman- Barbuti, care nu a avut de inregistrat decit casa in care locuieste. „Eu am cea mai scurta declaratie. O sa fac xerocopii si le impart la toata lumea“, a spus viceprimarul.

Viceprimarul si subprefectul, mai bogati ca sefii lor

Celalalt viceprimar, Gabriel Sanda, a avut de declarat un teren intravilan evaluat la 978 de milioane de lei, un apartament evaluat la 400 de milioane, o casa de 500 de milioane, care figureaza ca sediu de firma si o masina Skoda Octavia din anul 2000.

Viceprimarul a mai precizat ca este actionar, impreuna cu sotia, la trei societati comerciale. Prefectul de Gorj si-a depus, la rindul sau, declaratia de avere care cuprinde o casa in Tirgu Jiu, o garsoniera in care figureaza cabinetul de avocatura al sotiei, o masina personala si o masina pe firma sotiei. Toni Grebla a mai bifat afirmativ si rubrica privind contul mai mare de 10.000 de euro.

Subprefectul Eugen Vilceanu a avut si el mai mult de completat la declaratia de avere. Acesta a precizat ca detine 19 hectare de teren agricol cu valoare de impozitare de 100 de milioane de lei, un teren intravilan evaluat la 294 de milioane de lei, doua apartamente evaluate la 426 si 252 de milioane de lei si o casa construita in anul 1993, a carei valoare de impozitare este de 665 de milioane. Subprefectul a mai declarat si un cont de peste 10.000 de euro. Desi conduce una dintre cele mai frumoase masini din oras, un autoturism de teren BMW, Eugen Vilceanu nu l-a putut trece pe declaratie intrucit a fost achizitionat in leasing si nu a fost inca achitat. Din acest motiv, subprefectul a precizat in declaratia de avere ca nu are nici o masina.

Cu putin timp in urma, in momentul achizitionarii autoturismului, Eugen Vilceanu a declarat ca acesta a fost achizitionat in leasing pe una din firmele familiei. Nici mediatizatul conac din comuna Runcu, cumparat de subprefect pentru fiul sau, nu a figurat in declaratia de venit, acesta precizind ca proprietatea apartine fiului care are 25 de ani si nu mai este in intretinerea sa.

„Nu mai stiu ce-am declarat, dar am bifat la toate rubricile“

Declaratia de avere a familiei Mischie este una dintre cele mai asteptate, dar cei doi soti au aminat momentul in care aceasta va fi publica. Nicolae Mischie nu a putut fi contactat pentru detalii cu privire la declaratia de avere, secretara precizind ca a avut mai multe sedinte si festivitati la care a trebuit sa participe. Obligata in calitate de consilier local sa-si depuna declaratia de venit, nici Sanda Mischie nu a putut da prea multe amanunte.

„Sint la un congres si nu pot vorbi. I-am lasat sotului meu declaratia de avere sa o depuna. Contactati-l pe el, ca doar avem aceleasi proprietati. Nu mai stiu ce-am declarat, dar am bifat la toate rubricile. Am trecut trei firme, casa de la Tirgu Jiu si cea de la Runcu. Oricum, vor fi publice si va afla toata lumea. Nu este nici un secret“, a precizat Sanda Mischie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS