16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZilele Severinului au adunat manelisti din toata tara

Zilele Severinului au adunat manelisti din toata tara

Florin Piersic, inlocuit cu Tora Vasilescu

Participantii la sarbatoarea municipiului Drobeta Turnu Severin au consumat, in cele trei zile cit au tinut manifestarile, aproximativ 50.000 de mici si aproximativ 60.000 de pahare cu bere. Asta rezulta dintr-o statistica intocmita de organizatori. Aminata cu o luna pe motiv ca „de Sfintul Gheorghe a plouat intotdeauna“, sarbatoarea orasului de la Dunare a debutat vineri cu concursuri scolare, simpozioane, recitaluri de muzica si poezie, dar si cu Miss Severin.

„Muzica pentru tineret“ a devenit, inca din prima seara, la fel ca si in urmatoarele doua, „muzica pentru manelisti“. „Eu si cu baietii mei/ Ne pricepem la femei!“ sau „Fetele din Severin/ Au si fese au si sini“, au fost principalele lait-motive ale cintecelor care au invadat scena amplasata in fata Casei Tineretului din municipiu. Acest lucru nu i-a impiedicat pe multi dintre spectatori sa stea la un mic si un pahar cu bere.

Glumele Torei Vasilescu nu au fost gustate de public

Mult mai interesante decit in prima zi au fost citeva manifestari organizate simbata dimineata. Activitatile sportive, Tirgul olarilor din Oltenia sau Simpozionul dedicat implinirii a 1.900 de ani de la inceperea construirii podului lui Traian peste Dunare au atras mult prea putini participanti. La ora 17.00, oficialitatile locale au tinut sa fie prezente la deschiderea oficiala a Zilelor Severinului.

Elevii Palatului Copiilor au inaltat o pinza mare, alba, pe care era desenat un porumbel albastru, au lansat spre cer baloane si chiar au dat drumul la porumbei. Prezentatorul serii de gala anuntat initial, actorul Florin Piersic, nu a mai ajuns la Drobeta Turnu Severin. El a fost inlocuit, in ultimul moment, de actrita Tora Vasilescu, ale carei glume nu au fost deloc gustate de public. Dupa doua ore de asa-zisa prezentare a artistilor de muzica populara, Tora Vasilescu a disparut.

Cele mai gustate momente au fost, asa cum era de asteptat, recitalurile trupelor CANDY si O-ZONE, care au amintit ca orasul se afla in sarbatoare.

„Urmeaza sa vedeti o ciuperca si o ploaie de meteoriti“

Ultima zi a manifestarilor a fost asteptata de public, in special pentru ca se stia ca vor fi focuri de artificii. Acestea au fost lansate timp de aproximativ 20 de minute, la intervale de citeva zeci de secunde. „Urmeaza sa vedeti o ciuperca si o ploaie de meteoriti; puteti privi o cometa cu coada si o crizantema multicolora“, se auzea in megafoanele instalate pe strada Crisan. Cind publicul participant se astepta sa vada o ploaie de artificii, care sa lumineze cerul, spectacolul a luat sfirsit.

Dupa spectacolul artificiilor, multi dintre participanti au plecat spre case. Au ramas doar fanii trupei RO-MANIA, care si-a facut aparitia mult dupa miezul noptii si care a reusit sa smulga ropote de aplauze si chiar sa-i determine pe tineri sa se prinda in hore. Imediat dupa acest moment, pe strada Crisan au venit angajatii Serviciului de Salubritate.

Victime printre participanti

Medicii Serviciului Judetean de Ambulanta Mehedinti au fost foarte solicitati de Zilele Severinului. Din cauza consumului excesiv de mincare si bauturi alcoolice, 55 de severineni au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Cele mai grave situatii au aparut simbata, cind doi copii au avut nevoie de interventia medicilor de la Sectia de urgente a spitalului judetean. Cristian S., de zece ani, a ajuns la spital cu fractura de femur la piciorul drept, dupa ce a fost calcat in picioare de multimea strinsa sa asiste la concertul sustinut de formatiile CANDY si O-ZONE.

Cea de-a doua situatie grava a fost cea a unui baiat,de 13 ani, care, dorind sa vada mai bine formatiile favorite, s-a urcat pe un pervaz si s-a taiat la mina dreapta intr-un geam spart. Potrivit directoarei Serviciului Judetean de Ambulanta Mehedinti, medic Aurelia Veropaieff, in cazul minorului au fost aplicate opt copci, baiatul fiind in afara oricarui pericol. Restul interventiilor medicale au fost usoare si au constat, in special, in colici biliare si pancreatite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS