17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiberalii au cerut guvernului sa nu mai santajeze alesii locali

Liberalii au cerut guvernului sa nu mai santajeze alesii locali

Membrii de frunte ai Partidului National Liberal s-au intilnit simbata, la Orsova, cu conducerile filialelor PNL din Oltenia. Actiunea a fost organizata de filiala Mehedinti a PNL si la ea au participat vicepresedintele PNL, senatorul Paul Pacuraru, Cristian Boureanu, membru in Biroul Executiv Central, Adrian Cioroianu si Ionut Popescu, consilieri ai presedintelui Theodor Stolojan, Dan Motreanu, presedintele organizatiei de tineret a PNL. Intilnirea liberalilor a prilejuit si ocazia unei analize a activitatii fiecareia din cele cinci filiale din Oltenia. „Mesajul pe care vrem sa-l dam este acela ca sint trei ani de cind se inregistreaza o crestere pozitiva, dar nu se vede nimic. Daca noi sintem un partid de buzunar, inseamna ca acesti baroni locali despre care scrie presa fac parte dintr-un partid de buzunare, si aici se duce toata cresterea economica. Am plecat de la 7% si am ajuns la 17%, iar aceste intilniri ne dau posibilitatea sa vedem daca aceasta crestere raspunde cerintelor populatiei. Nu promitem lapte si miere, pentru ca presedintele Stolojan nu face astfel de promisiuni“.

Reforma in sistemul de pensii, vot uninominal si centrale de bloc

Liberalii si-au anuntat, la Orsova, intentiile in materie legislativa si au atacat partidul de guvernamint, care a intirziat multe din proiectele propuse de PNL. Vicepresedintele Paul Pacuraru a spus: „Se fac patru ani de cind un proiect liberal, de reforma in sistemul de pensii, a fost oprit. Nu se poate ca la o diferenta de pensionare de numai trei ani sa existe o asemenea discrepanta intre venituri“.

Proiectul introducerii votului uninominal, realizat in colaborare cu reprezentanti ai BNS, Cartel ALFA, Pro Democratia si ai Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint, este considerat de liberali deosebit de important, „in conditiile in care 70% din populatia Romaniei doreste ca parlamentarii sa candideze uninominal“. PNL sustine introducerea centralelor termice, in orasele unde apa calda a devenit o raritate, asa cum se intimpla in Orsova. „In loc sa dam subventia pentru acoperirea costului gigacaloriei, mai bine o dam pentru cumpararea centralelor de bloc, asa cum a facut primarul nostru din Baia Mare. Acum, 75% din populatia municipiului Baia Mare este independenta de sistemul centralizat si are incalzirea si apa calda la un pret injumatatit“, a spus Ionut Popescu.

„O sa vedem cum a cheltuit domnul Mischie bani de la Consiliul Judetean!“

„Coruptia este o problema pe care PSD n-o trateaza cu responsabilitate. Din peste 100 de parlamentari PSD care sint incompatibili, majoritatea si-au depus firmele pe numele soacrei, copilului sau fratelui si considera ca s-a rezolvat problema conflictului de interese. Daca firma parlamentarului X asigura masinile Camerei Deputatilor, inseamna ca nu s-a terminat coruptia in Romania“, a spus Cristian Boureanu. El a adaugat ca „ar fi bine ca guvernul sa nu mai santajeze alesii locali. Nu ma poate face nimeni sa cred ca, dupa ce au luat 38% din alesii locali, la alegeri, nu prin santaj si presiune politica au ajuns acum la 78%.“ Primarilor din opozitie nu li se dau bani de la consiliul judetean si sint dati in judecata de toate directiile descentralizate. Se va face o analiza a modului in care s-au cheltuit banii publici, mai ales in acele judete cu baroni, care sint pe prima pagina a ziarelor. „O sa vedem cum a cheltuit domnul Mischie bani de la Consiliul Judetean Gorj, cum a facut domnul Vanghelie, luna de luna, petreceri pentru bucuresteni, si economate, care au costat sapte milioane de dolari“, a mai spus Cristian Boureanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS