15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul a schimbat metodologia miscarii personalului didactic

Ministerul a schimbat metodologia miscarii personalului didactic

Conducerea MEC a transmis o notificare tuturor inspectoratelor scolare din tara, prin care se aduce la cunostinta ca s-a modificat metodologia miscarii personalului didactic, eliminindu-se o carenta esentiala. Astfel, potrivit ultimei decizii a ministerului, „toate cererile (dosarele) de pretransferare depuse de personalul didactic titular in mediul urban, care solicita pretransferul in localitatea urbana unde isi are domiciliul – in limitele aceluiasi regim de mediu – in unitati de invatamint echivalente sau intr-o treapta inferioara de invatamint, se analizeaza la nivelul MEC de catre o comisie special constituita in acest scop, care decide, dupa caz, asupra admisibilitatii sau inadmisibilitatii cererii“.

Vicepresedintele filialei Dolj a FSLI, Constantin Rada, sustine ca meritul acestei schimbari apartine exclusiv conducerii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint, care a facut presiuni la conducerea ministerului pentru eliminarea acestei carente.

In forma sa initiala, mult laudata metodologie de miscare a personalului didactic nu permitea pretransferarea din urban in urban a cadrelor didactice. De exemplu, un profesor care avea domiciliul in Bailesti si catedra intr-o scoala din Calafat nu avea dreptul sa faca schimb la pretransferare cu alt profesor de aceeasi specialitate care avea domiciliul in Calafat si catedra la o unitate de invatamint similara in orasul Bailesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS