15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncepe examenul de atestat

Incepe examenul de atestat

La Liceul de Arta „Marin Sorescu“ din Craiova a inceput ieri, examenul pentru certificarea competentelor profesionale ale elevilor din clasa a XII-a. Astfel, elevii de la specializarea arte plastice, design si arte ambientale vor sustine o lucrare de specialitate si o proba practica in care vor realiza o secventa din proiectul de specialitate.

Laurentiu Busu, inspector de specialitate la ISJ Dolj, spune ca la specializarea muzica, examenul se va desfasura marti, 13 mai, cind, dupa lucrarea de specialitate, elevii vor sustine proba practica pe instrumente. Fiecare va da un recital instrumental ce va cuprinde un studiu si doua lucrari muzicale de stil si forma diferite. Elevii de la canto clasic vor da un recital care, obligatoriu,contine trei lucrari: arie antica, lied clasic sau romantic si o piesa romaneasca.

La ambele probe practice (instrumente si canto clasic – n.r.), elevii trebuie sa prezinte si o argumentare a recitalului.

Inspectorul Busu mai spune ca elevii din clasa a XII-a care vor promova acest examen obtin dreptul de a fi incadrati in institutiile de arta din Craiova: Filarmonica Oltenia si Teatrul de Opera si Opereta „Elena Teodorini“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS