15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024

Buldozerul electoral

• Directia de Drumuri si Poduri a reparat drumurile comunale din Scoarta, fara ca primaria sa comande vreo lucrare • Utilajele poarta afise electorale cu candidatul PSD • „Eu nu dau socoteala la niste timpiti, la derbedei“, a fost replica lui Nicolae Mischie

Campania electorala desfasurata in doua comune din Gorj este principala preocupare a partidului de la putere si a celor din opozitie. In comuna Scoarta, una dintre cele mai mari din Gorj, lupta electorala este foarte strinsa. Cu putin timp inainte de alegeri, in comuna a inceput repararea drumurilor, fara stirea primarului interimar. De asemenea, familiile sarace

s-au trezit ca li se fac lucrari agricole gratuite, iar repartizarea ingrasamintelor a fost si ea aminata pina in ajunul alegerilor. Insusi ministrul dezvoltarii, Leonard Cazan, a venit miercuri seara la Scoarta, pentru a sustine candidatul PSD.

Comuna Scoarta a devenit un adevarat teren de lupta pentru candidatii implicati in alegeri. Partidele din opozitie acuza insa PSD ca nu joaca corect si se foloseste de banii publici pentru a cistiga postul de primar. Actualul primar din Scoarta, Ion Mecu, candidat la primarie din partea PD, spune ca, in ultimele saptamini, in comuna au demarat o multime de actiuni care sa impresioneze electoratul, toate venite din partea Consiliului Judetean Gorj. In toate cazurile, primarul nu a fost luat in seama.

„S-a facut acum cit nu s-a facut in patru ani. Ar fi bine sa fie mai des alegeri, ca ar avea oamenii de cistigat“, a spus Ion Mecu. Acesta a precizat ca in comuna s-au facut lucrari la drumuri, fara ca primaria sa ceara asa ceva. „Au venit cu utilaje de la Directia de Drumuri si s-au apucat sa repare drumurile comunale. Pe buldozere au fost puse afise cu candidatul local. Nu stiu cine o sa le plateasca, dar eu nu o sa semnez receptia la lucrari pe care nu le-am cerut“, a spus primarul.

Directorii de la Drumuri si Poduri sint in spital sau nu au semnal la telefon

Conducerea Directiei de Drumuri si Poduri, cea care a efectuat lucrarile, nu poate da nici o explicatie. Contactati telefonic, nici unul dintre directori nu a putut spune cine a comandat si cine va plati lucrarile. Directorul Mihai Dragomir a spus ca nu poate da nici o informatie pentru ca de doua zile este in spital, iar colegul sau, Dumitru Patrascu, a incercat sa scape, spunind ca nu are semnal la telefon si nu aude intrebarile. In cele din urma, a declarat ca nu poate spune nimic, iar singurele informatii despre aceste lucrari se gasesc la consiliul judetean. Nici la departamentul de specialitate din cadrul consiliului judetean, enigma nu a fost insa elucidata, unul dintre directori afirmind ca primarul din Scoarta a comandat lucrarile.

„Banii sint in acest pix“

Pe linga drumurile reparate, localnicii din Scoarta s-au mai ales si cu lucrari agricole gratuite.

„Au fost consumati 600 de litri de motorina pentru a ara pamintul familiilor sarace. Repartizarea ingrasamintelor s-a aminat pina acum citeva zile, desi trebuia facuta mai demult. Dintr-o data s-a zugravit caminul cultural si au fost aduse 150 de scaune. Au fost facute controale medicale romilor din localitate, toate acestea in saptaminile care preced alegerile“, a mai povestit primarul Ion Mecu. Pentru a sustine candidatul PSD, insusi ministrul dezvoltarii, Leonard Cazan, a venit la Scoarta. Presedintele PD Gorj, Pantelimon Manta, spune ca reprezentantii PSD au mers pina acolo incit ameninta cetatenii ca, daca nu le voteaza candidatul, nu vor primi bani si investitii.

„La o intilnire cu electoratul, la care au fost prezenti si oamenii nostri, Nicolae Mischie le-a aratat localnicilor pixul sau si le-a spus: <<Banii sint in acest pix. Aici e bugetul comunei. Daca vreti sa-l scrie mai mare votati cum trebuie>>“. Singurul raspuns pe care presedintele Nicolae Mischie l-a dat acuzatiilor aduse a fost : „Eu nu dau socoteala la niste timpiti, la derbedei, adica celor din PD. La revedere!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS