16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateViceprimarul Dragu pune gunoiul sub lacat

Viceprimarul Dragu pune gunoiul sub lacat

Toate asociatiile de proprietari din Craiova va trebui ca, in cel mai scurt timp, sa scoata bani din fondurile proprii pentru amenajarea platformelor de gunoi. Exasperat ca Bania este unul dintre cele mai murdare orase din tara, cu toate ca s-au facut destule eforturi in ultimul timp, viceprimarul Mihai Dragu este hotarit sa doteze asociatiile cu platforme puse sub lacat.

„Toti ar vrea sa aiba unde sa depoziteze gunoiul si sa scape de containerele distruse, dar, cind este vorba sa scoata bani din buzunar, dau inapoi. Vor sa faca primaria. Primaria va face, dar nu pe banii ei. O platforma de gunoi costa in jur de sase milioane de lei. Sa ii suporte asociatia si de lucrari se va ocupa regia de fond locativ. Daca este nevoie, le vom dota cu europubele din plastic, pe care asociatia le va cumpara sau le va inchiria“, a spus Dragu. Viceprimarului i-a venit chiar ideea sa ceara inchiderea platformelor cu lacate, iar fiecare locatar sa isi faca o dublura la cheie. „O cheie costa doua-trei mii de lei. Fiecare poate sa aiba una. Vine locatarul la platforma, deschide lacatul, arunca gunoiul, inchide si pleaca. Asa nu mai intra oricine acolo, sa imprastie gunoiul“, a mai mentionat Mihai Dragu.

Proiectul-pilot va demara in cartierul Craiovita Noua, unde presedintii de asociatii chiar au solicitat primariei sa stabileasca viitoarele amplasamente ale platformelor. Toate cele 330 de asociatii din oras sint asteptate sa vina la primarie, cu solicitari, dar si cu propuneri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS