21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlcool retras de pe piata

Alcool retras de pe piata

10.000 de litri de alcool, in valoare de 300 de milioane de lei, au fost retrasi de pe piata de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti. Sticle cu rom si lichior au fost depistate de inspectori ca avind termenul de valabilitate expirat. Valoarea produselor indigene, aflate la comercializare si verificate, se ridica la 10,5 miliarde de lei, iar a celor din import, la peste 17 miliarde de lei. Pentru diferite abateri, in principal de informare-etichetare, au fost retrase de la comercializare produse indigene si din import in valoare de patru miliarde de lei.

„De asemenea, pentru abateri grave am retras definitiv de la comercializare si din circuitul consumului uman produse in valoare de 320 de milioane de lei. Am primit 44 de sesizari, in ultima perioada, din care 28 s-au dovedit intemeiate“, a spus Anastasia Horhoianu, inspector-sef adjunct al OJPC Mehedinti.

De Pasti, robotul telefonic a inregistrat reclamatiile consumatorilor

In perioada Pastelui, inspectorii OJPC Mehedinti au asigurat permanenta pentru a veni in sprijinul cetatenilor care doreau sa reclame produsele sau serviciile necorespunzatoare primite din partea unitatilor economice. Pina la ora 20.00, un inspector a fost in fiecare zi de serviciu, dupa acest interval, reclamatiile fiind preluate prin intermediul robotului telefonic.

„Am primit numai sase reclamatii, in perioada Pastelui, din care una s-a referit la receptia semnalului unei televiziuni prin cablu, iar celelalte s-au referit la produse de folosinta indelungata. In urma verificarilor efectuate in perioada sarbatorilor, cantitatea de carne oprita de la comercializare a fost mica, respectiv de zece kilograme, in valoare de 900.000 de lei. De asemenea, am mai oprit produse de panificatie si zaharoase, in valoare de sase milioane de lei“, a precizat Anastasia Horhoianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS