21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate13 muncitori sint in concediu paternal, iar 70 au fost trimisi acasa

13 muncitori sint in concediu paternal, iar 70 au fost trimisi acasa

SC FORAJ SONDE Stoina si SC FORAJ SONDE Tirgu Carbunesti, doua societati din Gorj care au ca principale obiecte de activitate forajul, cercetarea geologica si exploatarea zacamintelor de titei si gaze, se afla intr-o situatie de criza fara precedent. Cele doua unitati au fost privatizate de Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiunilor Statului (APAPS) in conditii contractuale stricte, care mentionau continuarea activitatii, precum si mentinerea numarului de muncitori, cel putin in cazul SC FORAJ SONDE Tirgu Carbunesti.

Muncitorii de la Schela de Foraj Stoina se confrunta cu cele mai mari probleme, aproximativ 70 de oameni fiind trimisi acasa, incepind cu 1 mai. De asemenea, 13 salariati se afla in concediu paternal pentru a-si ingriji copiii. In cadrul Schelei de Foraj Stoina mai sint activi 50 de muncitori. Societatea din Carbunesti se afla intr-o situatie asemanatoare. Ambele unitati au fost scoase la privatizare de catre APAPS, Schela de Foraj Stoina fiind cumparata de una din firmele fratilor Cristescu din Craiova, iar SC FORAJ SONDE Tirgu Carbunesti a fost achizitionata de SC RARORA SRL Berbesti, in schimbul a 10.984.911 euro.

APAPS – solicitata sa verifice respectarea contractelor de privatizare

Conducerea Uniunii Judetene a Sindicatelor Libere (UJSL) Gorj va inainta APAPS un memoriu care va fi sustinut si de autoritatile judetului, in care va solicita verificarea modului in care au fost respectate contractele de privatizare a celor doua societati. Prefectul judetului Gorj, Toni Mihail Grebla, a declarat ca a avut o discutie cu presedintele UJSL, Constantin Retezeanu, in care s-a stabilit sa se realizeze o documentatie in legatura cu ceea ce se intimpla la cele doua schele de foraj. „Exista nemultumiri in ceea ce priveste lipsa unei strategii clare. Cei de la Stoina au sediul acum la Craiova si coordoneaza de acolo activitatea. Problemele sint create pe raza judetului Gorj. APAPS va trebui sa verifice desfasurarea legala a contractelor. Este necesara si o intarire a modului de colaborare cu PETROM, pentru ca ei foreaza pentru PETROM. Si la schela de la Carbunesti este o situatie asemanatoare ca la Stoina“, a declarat prefectul de Gorj, Toni Mihail Grebla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS