8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNici un parlamentar de Gorj nu va renunta la fotoliu

Nici un parlamentar de Gorj nu va renunta la fotoliu

Parlamentarii de Gorj au decis sa renunte la afacerile sau functiile pe care le aveau si sa pastreze fotoliile de alesi. Indiferent de orientarea politica, toti parlamentarii au declarat ca si-au depus declaratiile de interese, iar in termen de 60 de zile isi vor da demisia din functiile pe care le detin sau vor renunta la afacerile pe care le au.

Deputatul PSD Ion Florescu a declarat ca este membru in doua consilii de administratie ale unor societati comerciale private din Tirgu Jiu, dar va renunta la aceste functii. „M-am hotarit sa aleg functia de parlamentar. Am depus declaratia de interese, iar in termen de 60 de zile imi voi da demisia din cele doua consilii de administratie. In unul dintre ele nu sint membru decit de o luna“ .

Deputatul Ion Mocioi renunta la editura

Tot calitatea de parlamentar a ales-o si deputatul PSD Scarlat Iriza, in detrimentrul afacerilor. Seful sau de cabinet a precizat ca deputatul si-a inchis una dintre firme cu mult inainte de aparitia Legii incompatibilitatii si a decis sa-si dea demisia si din consiliile de administratie in care era membru. In ceea ce-i priveste pe parlamentarii PRM , doar unul dintre ei trebuie sa aleaga intre afaceri si functie.

Deputatul Ion Mocioi, cunoscut om de cultura si proprietar al unei edituri, a decis sa-si pastreze fotoliul de parlamentar: „Voi renunta la editura in favoarea calitatii de deputat. Ceilalti parlamentari PRM de Gorj nu se lovesc de Legea incompatibilitatii“. Deputatul PD Stefan Popescu-Bejat nu a fost nevoit sa aleaga, neavind alte functii sau afaceri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS