20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Adevarul despre SIDA

„O viata normala pentru copiii seropozitivi“ este numele unui program care se deruleaza la initiativa Asociatiei Vasiliada, aflata sub patronajul spiritual al Arhiepiscopiei Craiovei si avind sprijinul financiar al Ministerului Tineretului si Sportului, prin Directia pentru Tineret si Sport Dolj. Programul are ca scop sprijinirea familiilor in care exista copii infectati cu HIV/SIDA si cuprinde patru judete: Dolj, Gorj, Mehedinti si Olt. Cele cinci proiecte din cadrul programului „O viata normala pentru copiii seropozitivi“ – „Pentru o viata mai buna“, „Sa fim impreuna“, „Aproape de inima ta“, „Trepte catre adevar“, „Drumuri catre inima copiilor seropozitivi“ – au ca tinta 80 de copii cu HIV/SIDA si familiile lor din judetele amintite. Obiectivele proiectelor sint imbunatatirea calitatii vietii copiilor, oferirea de consiliere psiho-sociala, ajutor in caz de urgenta si servicii de ingrijire paliativa, incurajarea includerii si participarii in procesul de socializare, cunoasterea de catre tinerii cu HIV si de parintii acestora a dimensiunii morale pe care o presupune infectia cu HIV.

Pentru o buna reusita a acestui program, la Casa Studentilor, in cadrul Tirgului ONGT, s-a lansat o brosura realizata de Asociatia Vasiliada, in colaborare cu Directia pentru Tineret si Sport Dolj si un grup de cinci copii cu HIV si cinci parinti. „Trepte catre adevar – Infectia cu virusul HIV“ se doreste un sprijin real pentru familiile ale caror copii au SIDA, ajutindu-i pe acestia sa inteleaga ce inseamna aceasta boala, care sint implicatiile ei si de ce nu trebuie marginalizati copiii cu HIV.

Brosura va fi distribuita gratuit, in cele patru judete incluse in program, pe parcursul lunilor mai si iunie, asteptindu-se ca aceia carora li se adreseaza sa inteleaga cel mai important lucru: „SIDA este o alterare a starii de sanatate cauzata de un virus numit HIV. Acest virus ataca sistemul de aparare al organismului impotriva infectiilor. Cind sistemul imunitar cedeaza, organismul omului nu se mai poate apara impotriva infectiilor. Aceste infectii (pneumonie, herpes), pot fi foarte grave, deoarece profita de scaderea capacitatii de aparare a organismului si pot cauza moartea. Nu SIDA cauzeaza moartea, ci infectiile amintite mai sus!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS