22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate2.000 de agenti economici doljeni din industria alimentara nu au licenta

2.000 de agenti economici doljeni din industria alimentara nu au licenta

Garda Financiara si Politia Economica Dolj vor incepe in zilele urmatoare un control la agentii economici care produc sau depoziteaza produse de alimentatie publica. Din cei peste 3.000 de agenti economici din judet, mai putin de 1.000 au depus la Directia Generala pentru Agricultura si Industrie Alimentara (DGAIA) judet documentele necesare pentru obtinerea avizelor de depozitare.

„La SC FRIGORIFER SA Craiova desfasoara activitate de depozitare a produselor alimentare 38 de agenti economici, iar dintre acestia numai unul are licenta de depozitare. Cazuri similare intilnim si la Marlorex, Banie etc. Am facut adrese catre Politia Economica si Garda Financiara pentru ca in perioada urmatoare sa ia masuri si sa aplice contraventiile corespunzatoare pentru cei care nu sint in legalitate“, a spus Vali Gorgoteanu, inspector sef serviciu marci, standarde si licente de fabricatie din cadrul DGAIA Dolj.

Licentele de fabricatie sint obligatorii pentru toti agentii economici care desfasoara activitati in domeniul productiei sau depozitarii de produse alimentare – carne, lapte, bauturi alcoolice, conserve de legume si fructe, brutarii sau chiar sifonarii – , iar celor care functioneaza fara licenta si desfasoara activitati clandestine in spatii improprii li se vor da amenzi cuprinse intre 10 si 50 de milioane sau chiar se vor inchide unitatile respective.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS