13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLucrarile de amenajare hidroenergetica a Jiului- intirziate de 43 de avize

Lucrarile de amenajare hidroenergetica a Jiului- intirziate de 43 de avize

• Riul Jiu va fi amenajat pe portiunea Livezeni – Bumbesti Jiu • SC TUNELE Brasov si HIDROCONSTRUCTIA – in cursa pentru cistigarea licitatiei pentru lucrari

Una dintre cele mai mari investitii ale SC HIDROELECTRICA SA, construirea a doua hidrocentrale pe riul Jiu, pe sectorul Livezeni-Bumbesti Jiu, treneaza din cauza ca, pentru punerea in practica a proiectului, este necesara eliberarea a 43 de avize.

Autoritatile din Gorj au reusit sa obtina toate avizele necesare si sa elibereze si autorizatia de construire, insa cele din Hunedoara nu s-au grabit sa stringa documentele pentru demararea lucrarilor. Initial, fusese stabilita data de 17 aprilie pentru deschiderea simultana a celor patru santiere.

Prefectul de Gorj, Toni Mihail Grebla, l-a contactat pe omologul sau din Hunedoara, Aurel Serafinceanu, solicitindu-i grabirea realizarii documentatiei necesare.

„Din partea noastra, lucrarile pot sa inceapa“

Cu toate ca primarul din Bumbesti Jiu, Ion Stanculete, a spus ca reprezentantii HIDROELECTRICA erau interesati de gasirea unor spatii de cazare pentru muncitori in oras, s-a renuntat la aceasta idee. Astfel, cele patru santiere vor cuprinde si locuintele pentru cei aproximativ 1.000 de mineri care vor lucra la tunelele prin care va fi adusa apa la cele doua hidrocentrale. Dupa finalizarea lucrarilor, aceste spatii vor fi transformate in obiective turistice. Societatea care se va ocupa de realizarea celor doua hidrocentrale nu a fost inca stabilita.

„Consiliul Judetean Gorj a eliberat autorizatia de construire necesara. Din partea noastra, lucrarile pot sa inceapa. Am vorbit insa cu prefectul de Hunedoara sa grabeasca eliberarea autorizatiilor necesare. La jumatatea lunii mai vor incepe si lucrarile propriu-zise. Licitatia pentru lucrari va fi organizata de HIDROELECTRICA si pina acum s-au inscris SC HIDROCONSTRUCTIA si SC TUNELE BRASOV, unele dintre putinele firme abilitate sa execute astfel de lucrari“, a declarat Toni Mihail Grebla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS