18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajatorii nu se grabesc sa intocmeasca registrele de evidenta a salariatilor

Angajatorii nu se grabesc sa intocmeasca registrele de evidenta a salariatilor

Administratorii firmelor din judetul Mehedinti nu se grabesc sa-si inregistreze angajatii la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), potrivit prevederilor noului Cod al Muncii, intrat in vigoare de la 1 martie. Doar 7% dintre societatile din Mehedinti au intocmit registrele de evidenta a salariatilor, cu toate ca termenul limita expira in mai putin de o luna. Pina pe 14 mai, fiecare societate sau institutie publica trebuie sa prezinte la ITM registrul de evidenta, pentru a fi inregistrat si stampilat de inspectorii de specialitate.

„Potrivit HG nr. 247, angajatorii au obligatia de a inregistra registrele la Inspectoratul Teritorial de Munca, in 60 de zile de la publicarea hotaririi in Monitorul Oficial, iar 14 mai este data limita. Este momentul sa atentionam angajatorii, pentru ca din aproximativ 6.400, doar putin peste 400 si-au depus aceste registre. Restul va trebui sa se incadreze in termenul ramas, pentru ca hotarirea prevede si masuri de sanctionare“, a spus Vasile Eftinoiu, inspector-sef al ITM Mehedinti.

Pentru a intra in legalitate, administratorii societatilor comerciale trebuie sa se prezinte la Inspectoratul Teritorial de Munca Mehedinti, cu registrele pe care le pot cumpara de la firmele care vind formulare tipizate si cu stampila societatii. Dupa ce filele sint numerotate si registrul este stampilat, el devine document cu regim special, iar completarea filelor se poate face si ulterior. Registrele au o formularistica stabilita prin lege, iar fiecare angajat va avea pagina lui, in care se opereaza exact ca in carnetele de munca. Acestea din urma vor functiona in paralel cu registrele, urmind ca de la 1 ianuarie 2004 sa fie inchise definitiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS