22.6 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024

Stiri pe scurt

40 de familii sarace – sprijinite de Politia de Frontiera

Cu ocazia Pastelui, politistii de frontiera mehedinteni vin in sprijinul familiilor sarace. „Sa nu fie roman care de Paste sa nu aiba cozonac pe masa“ este ceea ce-si propun cadrele din Politia de Frontiera Mehedinti, in aceasta perioada. „Am contribuit benevol cu diverse sume de bani, pentru a veni in sprijinul familiilor nevoiase. Ajutoare constind in produse alimentare si cozonaci, in valoare de peste 30 de milioane de lei, vor fi distribuite la 40 de familii foarte sarace“, a spus inspector principal Mariana Cenea, purtatorul de cuvint al Politiei de Frontiera Mehedinti. De asemenea, cei 22 de micuti institutionalizati din Centrul de copii cu handicap sever din Drobeta Turnu Severin vor beneficia de ajutoare constind in imbracaminte, din partea cadrelor Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti.

18.025 de mehedinteni poarta numele Sfintului Gheorghe

18.025 de persoane din Mehedinti poarta numele Sfintului Gheorghe sau derivate ale acestuia, potrivit conducerii Directiei Judetene de Evidenta Informatizata a Persoanei din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie. 269 de mehedinteni s-au nascut in ziua de Sfintul Gheorghe si poarta acest nume. Potrivit psihologilor, prenumele influenteaza personalitatea unui individ. Sfintul Mare Mucenic Gheorghe este si patronul spiritual al municipiului Drobeta Turnu Severin.

Mehedintenii vor avea fructe

Specialistii agricoli mehedinteni sustin ca pamintul are un grav deficit de apa, chiar daca iarna s-a prelungit, iar primavara a debutat cu precipitatii abundente. Reprezentantii Directiei Generale pentru Agricultura si Industrie Alimentara (DGAIA) Mehedinti spun ca suprafete importante de culturi agricole vor fi compromise din cauza secetei. Cele mai afectate sint, in prezent, culturile de griu, specialistii agricoli monitorizind aproximativ 4.710 hectare deja compromise, din totalul de aproximativ 55.000 de hectare insamintate cu aceasta cultura. „Au mai fost afectate 1.500 de hectare de orz, dintr-o suprafata totala de 4.521 de hectare si 332 de hectare de rapita din 857 de hectare. Plantatiile de pomi fructiferi nu au avut de suferit. Din cauza temperaturilor scazute, aceste suprafete pomicole au intrat mai tirziu in vegetatie“, a spus Nelu Osiceanu, purtatorul de cuvint al DGAIA Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS