16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEconomatele slatinene - invadate de pensionari

Economatele slatinene – invadate de pensionari

Cu citeva zile inainte de Sfintele Sarbatori, pietele si magazinele sint luate cu asalt. In Slatina, acest lucru este evident si in cazul celor trei magazine de tip economat.

Situatia pare de inteles la prima vedere, insa o data intrati intr-un asemenea magazin, totul devine oarecum greu de descifrat. Preturile la toate produsele sint mai mici ca acelea din piete sau magazinele obisnuite cu doar doua-trei mii de lei, uneori chiar si o mie de lei. Cu toate acestea, pensionarii se ingramadesc sa vina aici pentru a-si face cumparaturi. Apropierea Sarbatorilor de Paste a marit semnificativ numarul „vizitatorilor“ la aproape 1.000 de persoane zilnic, lucru care a dus la cresterea vinzarilor.

„Si doua mii conteaza, ca mai cumpar un ou!“

Maricica Albei frecventeaza economatul din centrul municipiului inca din luna mai a anului trecut. La pensia ei, de 1.055.000 de lei, se pare ca orice leu economisit conteaza.

„Nu e chiar asa de ieftin cum credeam, dar tot e bine. Pentru noi, pensionarii, e ceva. Si doua mii de lei conteaza pentru mine, ca mai cumpar un ou… Ar fi insa si mai bine daca ar scadea si mai mult preturile ca si-asa le avem printre cele mai mari din tara. Nici in Craiova nu sint preturi asa mari ca in economatele astea de la noi!“, se plingea aceasta.

Nici Dumitru Mateescu, pensionat pe caz de boala, nu pare multumit de tarifele practicate in economatele slatinene. „Eu doar am intrat sa vad ce mai au pe aici. Nu cumpar din magazinele astea pentru ca nu e cine stie ce diferenta. Mai bine ma duc in angro si cumpar la aceleasi preturi, daca nu chiar mai ieftin“.

Pensionarii par a nu avea insa alta solutie. Batrinetea isi spune cuvintul si drumurile mai lungi la piata nu sint deloc preferate celor la economatul din centru. Un kilogram de zahar costa aici 17.000 de lei, orezul- 14.000 de lei, telemeaua- 60.000 de lei(!?), carnea tocata- 50.000 de lei etc. Piinea de 450 de grame are acelasi pret ca si in celelalte magazine – 4.500 de lei, iar ouale costa 1.950 de lei bucata. De asemenea, un kilogram de pui are pretul fixat la 46.000 de lei, iar pulpele de pui sint „apreciate“ la 47.000 de lei kilogramul. De mentionat ca de la magazinele de tip economat din municipiu pot cumpara doar pensionarii care au un venit lunar de maximum 2,5 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS