14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStatele Unite nu recunosc guvernatorul autoproclamat de la Bagdad

Statele Unite nu recunosc guvernatorul autoproclamat de la Bagdad

Statele Unite nu il recunosc pe Mohammed Mohsen al-Zubaidi, un fost exilat care s-a autoproclamat guvernatorul Bagdadului, iar guvernul de la Washington considera ca viceguvernatorul de la Bagdad nu poate reprezenta Irakul la reuniunea OPEC, care va avea loc in aceasta saptamina, a anuntat luni Barbara Bodine. Ea este coordonatoarea din partea administratiei americane a Irakului central si supravegheaza in acelasi timp programul de reconstructie a Irakului. „Nu stim prea multe despre el, cu exceptia faptului ca s-a autoproclamat primar“, a declarat Bodine, fost ambasador SUA in Yemen.

„Nu il recunoastem. Nu a avut loc un program de selectie. In mod normal, mai intii o persoana trebuie aleasa si abia apoi va fi investita in functie“, a adaugat ea.

Adjunctul lui Zubaidi, Jawdat al-Obeidi, a declarat luni ca va conduce delegatia irakiana ce va participa la reuniunea OPEC, care va avea loc miine la Viena. „Nu poate“, a declarat Bodine in timpul unei vizite la Bagdad impreuna cu Jay Garner, administratorul civil interimar in Irak. „Nu cred ca aceia de la OPEC il vor accepta. Nu il vom impiedica sa participe, insa ar fi ciudat daca OPEC-ul l-ar considera drept reprezentant“, a mai afirmat ea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS