15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO educatoare britanica vine sa lucreze in Romania

O educatoare britanica vine sa lucreze in Romania

Nemultumita de sistemul educational din tara sa, directoarea unei gradinite din Marea Britanie a decis sa-si paraseasca locul de munca pentru a veni sa lucreze in Romania. Ela Robinson, care a ocupat timp de noua ani functia de directoare a gradinitei Oxclose din Washington, va deveni, din luna august, directoare a Gradinitei Internationale din Bucuresti. Decizia doamnei Robinson de a pune capat campaniei pe care o ducea pentru schimbarea sistemului educational britanic a fost caracterizata drept „socanta“ de cotidianul The Evening Chronicle.

„Sint profund nemultumita de felul in care se face educatia copiilor in aceasta tara“, a declarat la plecare Ela Robinson. „Acesta nu este un sistem educational, este un sistem de scolarizare“, a adaugat ea. Educatoarea spune ca a lucrat timp de 20 de ani cu copii de patru si cinci ani, timp suficient pentru a-si da seama ca acestia sint siliti sa inceapa studiile mult prea devreme. „La virsta de cinci ani, copiii abia incep sa-si dea seama cum functioneaza lumea si au nevoie de o programa speciala, potrivita pentru ei“, a declarat Ela Robinson.

„Copiii merg la scoala prea devreme. In alte tari, educatia formala incepe de la virsta de sapte ani. Cei mici trebuie sa aiba o atitudine favorabila fata de invatare. Daca ar merge la scoala la sapte ani, in loc de cinci ani, am observa imbunatatiri vizibile in performantele lor“, a mai precizat ea. Ela Robinson spune ca a fost impresionata de gradinita bucuresteana, pentru ca aceasta are un curriculum bazat mai mult pe joaca, si nu pe studiul propriu-zis. „Nu puteam rata aceasta ocazie, mai ales ca atit pentru mine, cit si pentru gradinita, este solutia perfecta“, a mai spus educatoarea, care va avea in subordine 25 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS