14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBatalionul 26 Infanterie - echivalentul Craiovei Maxima

Batalionul 26 Infanterie – echivalentul Craiovei Maxima

Armata Romana sarbatoreste, in fiecare an de Sfintul Gheorghe, Ziua Fortelor Terestre. Cu aceasta ocazie, Brigada 2 Infanterie „Rovine“ a organizat o serie de manifestari in Garnizoana Craiova. Toate unitatile militare au efectuat ieri sedinte demonstrative de tragere cu diferite tipuri de armament, iar in foaierul Cercului Militar a fost inaugurata o expozitie de arta fotografica.

Col. Dan Predatu a prezentat in poligonul de tragere de la Balta Verde toate armele din dotarea fortelor terestre, militarii Batalionului 26 Infanterie fiind recunoscuti in tara si peste hotare pentru pregatirea de care au dat dovada in diferitele misiuni de mentinere a pacii: „In aceasta perioada, Batalionul 26 Infanterie este echivalentul a ceea ce a reprezentat Craiova Maxima pentru sustinatorii ei. In misiunile din Afganistan si Kosovo, am dovedit ca ne putem alinia, ca pregatire, la nivelul trupelor NATO“.

Ceremoniile de sarbatorire a Fortelor Terestre Romane se vor incheia in aceasta seara printr-o retragere cu torte din fata Prefecturii Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS