12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSedinta Comisiei antisaracie - „garnisita“ cu discutii despre sex

Sedinta Comisiei antisaracie – „garnisita“ cu discutii despre sex

• Nemultumita ca directia pe care o conduce nu a fost luata in seama, Sanda Mischie, sefa DSP Gorj, a vorbit in Comisia antisaracie despre sexul la 12 ani in Evul Mediu si despre casatoria cu martori • Primarul din Rovinari a cerut implicarea CNLO in planul antisaracie

Comisia antisaracie s-a reunit ieri in sala C a Consiliului Judetean (CJ) Gorj. Membrilor comisiei le-a fost prezentat planul judetean antisaracie si de promovare a incluziunii sociale. Acesta a fost aprobat in ultima sedinta a Consiliului Judetean si este structurat pe mai multe masuri, menite sa reduca din efectele saraciei. Cele mai importante puncte ale planului antisaracie se refera la crearea de locuri de munca pentru minerii disponibilizati, copiii institutionalizati, precum si la refacerea zonelor afectate de minerit. Institutiile implicate, cum ar fi primariile sau directiile din cadrul CJ Gorj, va trebui ca pina in luna iunie sa intocmeasca un raport intermediar al realizarii planului, iar in aprilie 2004 au obligatia sa prezinte comisiei judetene raportul final. In ceea ce priveste rezolvarea problemelor legate de copiii strazii sau de cei institutionalizati, planul cuprinde, dupa cum a remarcat un reprezentat al unei organizatii neguvernamentale, o serie de proiecte care nu beneficiaza inca de finantare.

Nu exista cadrul legal pentru repararea fatadelor blocurilor

In localitatile afectate de minerit sint foarte multe blocuri de-

vastate, peste 400 la Matasari, dar si fatade de bloc deteriorate, cum este cazul orasului Rovinari.

Ilie Rautescu, primarul Rovinari, a spus ca se impune implicarea in planul antisaracie a marilor unitati economice din judet, cum ar fi CNLO si cele doua termocentrale de la Turceni si Rovinari. „In cartierul Poiana, din Rovinari, care a fost stramutat din cauza mineritului, au mai ramas 24 de familii. Le-am taiat apa, le-am taiat caldura si le-am lasat izolate. Ce facem cu ele, pentru ca reprezinta o problema sociala. Pentru cei stramutati s-a facut un cartier nou, Virt, dar si aici ne chinuim de un an sa facem o statie de apa, o statie de epurare. Trebuie sa implicam CNLO in planul acesta.

Referitor la refacerea locuintelor, din cele 4.600 de apartamente din Rovinari, numai 840 sint in proprietatea statului. Cetateanul nu va plati refacerea fatadelor. Trebuie sa gasim cadrul legal pentru a nu avea probleme cu Curtea de Conturi. Eu nu pot sa iau banul public si sa il investesc la privat“, a spus Ilie Rautescu. Presedintele Comisiei antisaracie, Nicolae Mischie, a replicat ca institutiile care au distrus trebuie sa mai si repare, facind referire la CNLO, care a prosperat in zone precum Matasari, Motru si Rovinari.

Sanda Mischie si sexul

Dupa ce a ascultat planul antisaracie citit de catre sotul ei, Sanda Mischie le-a reprosat celor prezenti ca Directia de Sanatate Publica Gorj nu a fost luata in seama.

Pentru a demonstra celor prezenti ca nu au avut dreptate, Sanda Mischie i-a cerut primarului din Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, sa respecte criteriile de acordare a locuintelor pentru tineri, dupa care le-a expus celor prezenti viziunea pe care o are asupra sexului:

„Trebuie sa fim foarte atenti daca bunurile insumate pe care le detin acei tineri nu le asigura acestora venituri mai mari decit valoarea locuintei respective. Si ma refer la cei casatoriti cu acte – intrucit respectivele documente iti dau o nota de responsabilitate. Mai ai si martori. Daca divortezi, te faci de ris in fata acelor martori. Si mai este si problema stoparii sexului la virste mici. Multi or sa spuna ca am o viziune medievala asupra acestui lucru, ca este sex medieval. Dar sa faca sex la virste asa mici, la 12 ani… Macar sa se protejeze…Ginditi-va sa vina fiicele dumneavoastra acasa insarcinate… Sexul la virste mici ar putea duce in viitor la probleme“, a declarat Sanda Mischie.

Aceasta i-a condamnat pe cei care au posibilitati sa isi intretina parintii, dar cer in continuare ajutor de la stat si insotitori platiti de stat, sugerind ca in acest fel se cheltuiesc bani cu cine nu ar trebui. Sanda Mischie a fost sustinuta de la prezidiu de sotul sau, Nicolae Mischie, care a spus ca exista nevazatori care ar incinge o hora de pomina, insa sint si persoane care sufera cu adevarat si care merita toata atentia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS