13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi incidente violente la Mosul si la Tikrit

Noi incidente violente la Mosul si la Tikrit

Razboiul s-a sfirsit, insa confruntarile violente continua. Puncte de rezistenta sint prezente inca in anumite zone, mai ales in partea nordica a Irakului. In Mosul, de exemplu, haosul domneste peste tot. Dupa doua zile de manifestatii antiamericane si de represalii dure ale militarilor coalitiei, in spitalele din oras au fost adusi peste 17 morti si alte 20 de persoane ranite.

Puscasii marini americani, care au ocupat orasul natal al lui Saddam,Tikrit, au fost nevoiti sa intervina pentru a pune capat unor confruntari intre irakienii fideli inca lui Saddam si membrii ai triburilor rivale.

Confruntarile au izbucnit in timp ce erau distribuite ajutoare umanitare: opt barbati care apartineau unui trib fidel lui Saddam, inarmati cu bite, au atacat trei persoane care incarcau un camion cu saci de orez si de zahar

Intr-un alt incident, alti zece barbati au atacat doi pasageri ai unui autoturism. In ambele cazuri, militarii americani au intervenit pentru a-i dezarma pe combatanti si pentru a restabili ordinea, a declarat Freddie Blish, purtatorul de cuvint al puscasilor marini. In zona orasului natal al lui Saddam, zona dominata de familia dictatorului, exista si alte cinci triburi; membrii clanului dictatorului irakian incearca sa ii impiedice pe locuitorii satelor din apropierea orasului sa se apropie de Tikrit pentru a lua ajutoare, a concluzionat Blish.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS