14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMilitarii craioveni au fost vizitati de un oficial NATO

Militarii craioveni au fost vizitati de un oficial NATO

Ambasadorul in retragere Johann Dreher, consilierul ministrului german de externe pe problematica NATO, a fost prezent ieri, la Craiova, impreuna cu oficialitati MAE si MApN, pentru o vizita la unitatile militare care pregatesc personal pentru participarea la operatiuni pentru mentinerea pacii conduse de Alianta Nord-Atlantica. Din delegatie au mai facut parte Alexandru Irimia si Gheorghe Anghel, consilieri la Directia NATO din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, maiorul Eugen Predatu, consilier militar al aceluiasi organism, precum si maiorul Petre Paraschiv, de la Directia de Integrare Europeana si Relatii Militare Internationale a MApN. Oficialii s-au intilnit cu militarii de la Brigada 2 Mecanizata Craiova si cu cei de la Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab“, participind chiar la un exercitiu de tragere in poligonul militar Balta Alba. Consilierul NATO s-a declarat multumit:

„Am fost impresionat de militarii romani, in ciuda faptului ca eu nu sint militar. Sint adevarati profesionisti. Militarii romani au participat la misiunile de mentinere a pacii in multe parti ale lumii dupa 1990. Toate conversatiile s-au purtat in limba engleza, deoarece am constatat ca aproape toti ofiterii cunosc aceasta limba“, a spus Dreher.

Este a doua actiune de acest gen, dupa ce anul trecut au fost vizitate obiective militare din Focsani si Bistrita.

Oficialii au nimerit in timpul desfasurarii exercitiilor militare obisnuite efectuate de militarii Brigazii 2 Mecanizate si de cei ai Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ in poligonul Balta Alba.

Dreher a subliniat inca o data disensiunile aparute in Alianta cu prilejul interventiei militare in Irak, tara sa, Germania, alaturi de Franta, fiind una dintre cele care s-au opus acestei actiuni. „Actiunea respectiva nu a fost, de fapt, o actiune NATO. Ea a dus la divizarea NATO. Cred ca, in cele din urma, criza din interiorul Aliantei va fi depasita. Cit despre Romania, avind in vedere cele vazute, cred ca va deveni fara probleme membru cu drepturi depline in Alianta“, a mai spus oficialul strain.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS