14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCuratati si-apoi mincati!

Curatati si-apoi mincati!

Multa agitatie si nori de praf. La marginea cartierului craiovean Lapus, in fata baracilor sociale, puradeii se incurcau ieri in picioarele adultilor, agitind maturile scoase cu indeminare din sacii de rafie primiti de la „musafirii“ sositi dis-de-dimineata. Ca intotdeauna cind vin „ajutoare“, romii se adunasera fir-a-par, asteptind cu miinile intinse sa le vina rindul la „primit“. Gurile sacilor erau deschise larg, iar continutul „comentat“: „Ete, fa, avem si faras! Ma nimenira ceva de pomina, ca tot duceam lipsa. Si cu detergentul asta la fel, ca nu mi-a mai ajuns sa spal si covorul. Si sapun…“. Liliana Raica invirti de doua ori coada lunga a maturii, dupa care se hotari sa faca o demonstratie pe loc, maturind o bucata de asfalt si o parte din picioarele celor din jur.

„Sa se curete tineretul!“

Nu toti au gasit utilitatea darurilor. „Matura aveam. Pe-asta o pun ici, in colt si n-o folosesc. O tin ca amintire de la Mitropolie“, spunea Maria Vechiu.

Altii nu prea le-au inteles destinatia, dar nu au scapat ocazia sa isi dea cu parerea: „Sa le dea lu’ tineretu’ asta, sa se spele si ei, maica, sa se curete! Ca noi, ai batrini, stim cum sa ne ingrijim“, comenta o „virstnica“, innodindu-si sub barbie colturile baticului slinos.

Dar multi au fost incintati de darul primit in ajun de sarbatoare si au multumit aducatorilor. Mai ales ca, dupa ce au purces la curatenie si au pus la treaba matura, detergentul si sapunul, au fost rasplatiti cu runda a doua de cadouri, constind in alimente: ulei, zahar si faina.

„Biroul de Asistenta Sociala din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei si Asociatia „Vasiliada“, in parteneriat cu Asociatia Tinerilor si Studentilor Romi ,,Romano Euro Drom“, au organizat o actiune de igienizare si curatenie in baracile sociale de la marginea cartierului Lapus. In aceasta actiune au fost implicati voluntari ai Biroului de Asistenta Sociala si ai organizatiei partenere, precum si membrii celor 60 de familii beneficiare. Au fost distribuite locuitorilor baracilor sociale pachetele cu produsele igienico-sanitare necesare realizarii curateniei de Paste, iar la finalul actiunii au fost distribuite pachete cu alimente. Contributia financiara a Arhiepiscopiei Craiovei pentru aceasta zi de curatenie este de peste 15.000.000 de lei, fiind implicati zece voluntari“, a spus George Achim, director executiv al Asociatiei „Vasiliada“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS