17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCorul Liceului de Arta „Marin Sorescu“ este in finala olimpiadei

Corul Liceului de Arta „Marin Sorescu“ este in finala olimpiadei

Corul Liceului de Arta „Marin Sorescu“ din Craiova a cucerit primul loc la faza zonala a olimpiadei si va participa, intre 21-24 aprilie, la faza finala a acestei competitii, fireste, la sectiunea muzica corala licee, care are loc la Piatra Neamt. Corul liceului craiovean se prezinta la ultima confruntare cu formatii similare din tara, la categoria cor cu acompaniament de pian. Laurentiu Busu, inspector de specialitate la ISJ Dolj, spune ca regulamentul permite prezentarea si a una sau a doua piese a capella (fara acompaniament – n.r.), cu precizarea ca baza repertoriului o vor constitui piesele cu acompaniament.

Juriul va fi alcatuit numai din profesori universitari, dirijori si compozitori. Repertoriul care va fi prezentat juriului este de exceptie: „Ach, bleib bei uns, Herr Jesu Christ“ de J. S. Bach; madrigalul „Il est bel et bon“ – din scoala franco-flamanda; „Ave Maria“ de Lodovico da Vittoria – din scoala spaniola; madrigalul „La mijloc de codru des“, de Paul Constantinescu pe versurile lui Mihai Eminescu; „Terra Mater“ de Vasile Spatarelu (prima auditie) si „Tu te duci“ de Dan Ionescu.

Corul este alcatuit din 36 de elevi din clasele IX-XII si va fi dirijat de acelasi Dan Ionescu, care este nu doar compozitor, ci si directorul adjunct al Liceului de Arta din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS