19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnde dai şi unde crapă... mai rămii şi fără apă!

Unde dai şi unde crapă… mai rămii şi fără apă!

A inceput cu o groapă in asfalt. Nu foarte mare, dar nici de ignorat. Oamenii de pe strada Voinicului, din Craiova, au plantat in ea citeva crengi, pentru a avertiza conducătorii auto. O dată cu ploile, groapa a căpătat proporţii, devenind un adevărat pericol. Au fost chemate autorităţile, să ia măsuri. Şi, precum omul care se duce la doctor să se caute de gripă şi află că are toate bolile din lume, aşa s-a dovedit şi groapa plină de „belele“. Respectiv o ţeavă fisurată. Pentru inceput! Pentru că apa scursă din ţeavă a surpat pămintul pină a ajuns la reţeaua de canalizare. Sesizaţi de locatari, funcţionarii Regiei Autonome de Apă şi Canal (RAAC) s-au deplasat la faţa locului. Cei de la secţia apă, care au reparat ţeava, apoi cei de la secţia canal, pentru a rezolva problema de canalizare. „Toată tevatura asta a durat vreo patru zile, timp in care noi nu am avut apă deloc. Nici după ce au reparat ţeava. Astăzi (ieri – n.r.) am sunat la RAAC, unde domnul Grigore mi-a spus că mai durează şi că or să astupe deocamdată groapa, iar după citeva zile or să sape la loc şi or să inceapă reparaţiile! Este absurd! Este lipsit de orice logică. Şi, ce e cel mai rău, m-au lăsat fără apă in ajunul Paştelui, cind eram cu casa vraişte, in curăţenie“, spune Georgeta Bădulăţeanu, locatara de la numărul 14.

Locatarii „tupeişti“

In groapa din mijlocul străzii Voinicului, muncitorii de la RAAC lucrau ieri de zor. Pe margine, ciţiva şefi şi locatarii direct afectaţi de defecţiunile survenite. Soţii Bădulăţeanu aşteptau să vadă dacă, intr-adevăr, groapa va fi astupată fără ca lucrurile să fie rezolvate pe deplin. Pină la dispută n-a fost decit un pas. „Domne, recunoaşteţi că vreţi să vă schimbăm tot branşamentul. De-aia faceţi atita gălăgie!“. „Ba, n-a zis nimeni să schimbaţi toată ţeava! Noi nu vrem decit să avem apă. Nu este posibil aşa ceva! E groapa asta de patru zile şi vreţi să o astupaţi ca să veniţi altădată! Şi intre timp noi ce facem?“.

Supărat de insistenţele locatarei de la numărul 14, unul dintre şefii muncitorilor RAAC a găsit de cuviinţă să ii ceară, pe un ton răstit, ultima chitanţă plătită la regie. Doar, doar o descoperi niscaiva datorii care să domolească avintul certăreţ.

De ce le-a fost frică soţilor Bădulăţeanu n-au scăpat! Groapa va fi astupată. „Pentru că defecţiunea i-a luat pe nepregătite pe funcţionarii Regiei de Apă, care au deocamdată alte probleme de rezolvat şi pentru că nu putem să intrerupem circulaţia pină cind va fi posibilă intervenţia“, cum spune Steliana Bădescu, purtătorul de cuvint al RAAC, nu inainte de a preciza că: „de fapt, locatarii au invocat lipsa presiunii la apă pentru a fi schimbat tot branşamentul atunci cind s-a constatat un grad de uzură ridicat al acestuia“.

Şi noi, care credeam că inlocuirea branşamentelor uzate este o indatorire firească a RAAC, fără să fie nevoie ca locatarii afectaţi să ii tragă de minecă! Să inţelegem deci că, dacă nu se insista atita, se turna asfalt peste vechiul branşament, ca şi cind nimic nu s-a intimplat. Pină la următoarea fisură şi următoarea „cirpeală“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS