20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSlătinenii vor petrece Paştele fără apă la robinet

Slătinenii vor petrece Paştele fără apă la robinet

Regia locală de apă din municipiul Slatina, SC ACETI SA, a fost somată marţi de SC ELECTRICA să-şi achite debitul de circa 37 de miliarde de lei, in caz contrar urmind să fie debranşată de la furnizarea energiei electrice. Pentru că ritmul de recuperare a datoriilor de către ACETI este foarte lent, există toate şansele ca slătinenii să-şi petreacă sfintele sărbători de Paşte fără apă.

Directorul regiei de apă, Florea Iancu, a spus că măsura de debranşare va viza toate cele aproximativ 26.000 de apartamente din municipiu. „Vom incepe să punem in aplicare această măsură chiar de săptămina viitoare. Noi nu am vrut să se ajungă aici. Populaţia ar fi trebuit să inţeleagă după nenumăratele ultimatumuri pe care le-am dat că nu e de glumă. Să aştepte acum Paştele fără apă!“, a afirmat Florea Iancu.

SC ACETI are de recuperat numai de la asociaţiile de proprietari aproximativ 37 de miliarde de lei, la acestea adăugindu-se 20 de miliarde de la agenţii economici şi instituţiile bugetare din oraş. Primul termen pină la care ACETI a fost somată de ELECTRICA să-şi reducă din debit este 25 aprilie, cind datoria totală ar trebui să fie diminuată cu cel puţin două miliarde de lei. Al doilea ultimatum a fost fixat pe 10 mai, cind regia de apă ar trebui să mai achite un miliard de lei. Directorul societăţii slătinene s-a arătat insă pesimist in ceea ce priveşte recuperarea datoriilor şi incadrarea in termenele cerute de furnizorul de energie electrică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS