17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOltenii au bătut palma cu americanii

Oltenii au bătut palma cu americanii

Primarii a zece localităţi din judeţul Olt, intre care s-au aflat cei din Slatina, Caracal, Corabia, Balş, au semnat marţi in sala mică de şedinţe a Consiliului Judeţean protocolul de aderare la Programul GRASP (Governance Reform and Sustainable Partnerships). La acest eveniment au participat reprezentantul programului in Romania, Benjamin Feit, preşedintele CJ Olt, Marin Ionică, şi preşedintele Camerei de Comerţ Olt, Ilie Alexandru. De asemenea, au mai luat parte reprezentanţi ai societăţii civile. După cum se arăta şi in comunicatul remis presei cu această ocazie, prin intermediul GRASP a demarat un program de asistenţă pentru autorităţile locale din judeţul Olt. Protocolul a fost semnat de Develoment Alternatives Inc.(DAI), care este organizaţia ce implementează GRASP, şi de Grupul Integrat de Acţiune Olt, format din reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai ONG-urilor din judeţ.

„Frate, frate, dar brinza-i pe bani!“

Benjamin Feit a spus: „GRASP este finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională, USAID, şi promovează procesul de reformă a administraţiei locale şi dezvoltarea economică prin parteneriate durabile public-private la nivel local. De asemenea, GRASP va avea şi scopul de a sprijini parteneriate eficiente şi de durată intre autorităţile publice locale şi organizaţiile societăţii civile, menite să contribuie la imbunătăţirea calităţii vieţii la nivelul comunităţilor locale din Romania. Aceste parteneriate vor reuni autorităţile locale, organizaţiile neguvernamentale şi sectorul de afaceri. Programul se va derula in judeţul Olt pe parcursul a 16 luni şi va viza patru puncte. La sfirşitul acestei perioade vom aştepta să vedem rezultatele obţinute in domeniul vizat, şi mă refer aici in special la infrastructură, protecţia mediului inconjurător, colaborarea cu comunităţile locale pentru colectarea deşeurilor etc.“

Programul GRASP are trei componente – Iniţiative locale, Schimb de experienţă şi Asigurarea durabilităţii, fiecare beneficiind de trei tipuri de finanţări nerambursabile. Personalul GRASP este majoritar roman. Finanţările vor fi acordate pentru proiecte cu durata cuprinsă intre 6-12 luni şi va implica participarea financiară a organizaţiilor la costul proiectului respectiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS