15.5 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024

Stiri pe scurt

Mircea Cinteza le-a cerut liberalilor mehedinteni sa devina activisti politici

Vicepresedintele Partidului National Liberal, Mircea Cinteza, le-a cerut simbata liberalilor mehedinteni sa devina activisti politici. Aflat la Drobeta Turnu Severin, Mircea Cinteza a participat la Comitetul Teritorial PNL si a apreciat ca fiind buna activitatea filialei din Mehedinti, a doua din tara dupa numarul de membri. O declaratie care a uimit totusi asistenta a fost aceea ca PSD-ul a ajuns la putere din vina Partidului National Liberal, pentru ca acesta din urma „nu a putut sa faca mai mult pina in anul 2000“. Cinteza a precizat, de asemenea, ca obiectivul liberalilor este acela de a cistiga puterea pentru o constructie solida si a declarat deschisa campania electorala. „In afara de faptul ca am deschis campania electorala, am cerut oamenilor nostri sa devina activisti politici, care sa spuna adevarul despre ce se intimpla in Romania. Am solicitat fiecarei organizatii sa depisteze fiecare caz de coruptie sau conflict de interese si sa-l aduca la cunostinta organizatiei judetene. Am cerut tuturor filialelor ca in termen de sapte zile sa se autoevalueze privind politica pe care o desfasoara.

Soareci printre produsele alimentare comercializate la sate

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au descoperit soareci printre produsele scoase la vinzare, in mai multe localitati ale judetului. Au fost verificate 15 societati comerciale din satele Gogosu, Jiana Mare si Tiganasi, in urma sesizarilor primite de la consumatori. Au fost gasite produse cu termenul de valabilitate expirat, iar o parte din produse aveau ambalajul ros de soareci. „Am gasit abateri grave de la normele igienico-sanitare, prin prezenta rozatoarelor. S-au gasit excremente de soareci pe rafturi, iar in unitatile de alimentatie publica sala de servire era neigienizata si grupurile sanitare nu erau dezinfectate. Pentru abaterile constatate, s-a luat masura opririi definitive de la comercializare si retragerea din consumul uman a produselor cu termenul de valabilitate expirat, in valoare de noua milioane de lei si oprirea serviciilor de alimentatie publica, pina la remedierea tuturor deficientelor“, a spus Anastasia Horhoianu, inspector-sef adjunct al OJPC Mehedinti.

Inca o saptamina pentru somerii Craiovei

Holul Teatrului National a gazduit vineri Bursa Generala a Locurilor de Munca, Editia a X-a. Organizata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca(AJOFM), actiunea – desfasurata intre orele 8.00-13.00 – a fost menita sa faciliteze legatura directa dintre persoanele aflate in cautarea unui loc de munca si angajatori, cetatenii avind astfel o sansa in plus in gasirea locului de munca dorit. Asa cum a declarat Catalin Dumitrescu, inspector in cadrul AJOFM, peste 900 de persoane – apartinind tuturor categoriilor de virsta si sociale – au participat vineri la Bursa Locurilor de Munca. Ele au fost inscrise pe listele cu locuri de munca disponibile – peste 900 in judetul Dolj -, urmind ca, in functie de cerintele angajatorilor, sa fie selectionate ulterior de cele 45 de firme participante.Celor care nu au avut posibilitatea de a se prezenta vineri in holul Teatrului National, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca le pune la dispozitie, in cursul saptaminii viitoare, unul dintre birourile sale – camera nr.2, din strada Eugeniu Carada nr.13 – pentru a se inscrie in vederea ocuparii unui loc de munca.

„Luna padurii“ s-a incheiat in Mehedinti

Actiunea „Luna padurii“ s-a incheiat in judetul Mehedinti, la sfirsitul saptaminii trecute. Ultima actiune de plantare de puieti a avut loc la Ocolul Silvic Baia de Arama, in prezenta prefectului Dan Trancota. Anul acesta au fost impadurite peste 300 de hectare de catre Directia Silvica Mehedinti. Ocolul Silvic Baia de Arama ocupa cea mai mare suprafata impadurita din Mehedinti, avind peste 22.000 de hectare. „Luna padurii“ este o manifestare anuala, organizata intre 15 martie si 15 aprilie, destinata sensibilizarii opiniei publice asupra importantei pastrarii si extinderii fondului silvic.

Cursuri de pregatire pentru conducatorii proiectului „Life natura“

Proiectul „Life natura“, care vizeaza infiintarea Parcului Natural „Portile de Fier“ cu arie de cuprindere in judetele Mehedinti si Caras-Severin, se afla in faza de selectie a personalului ce va asigura conducerea celor patru centre de informare-documentare de la Moldova Noua, Berzeasca, Orsova si Drobeta Turnu Severin. Cursurile de pregatire au inceput la sfirsitul saptaminii trecute si cuprind, pe linga prezentarea generala a proiectului, informatii despre protectia mediului. Centrele vor fi deschise oficial in 22 aprilie, cind se sarbatoreste „Ziua Mondiala a Pamintului“. Proiectul a fost demarat de Universitatea din Bucuresti in iulie 2001 si este finantat de Uniunea Europeana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS