15.5 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDOLJCONSTRUCT- mai slab decit in anii anteriori

DOLJCONSTRUCT- mai slab decit in anii anteriori

Casa Tineretului din Craiova găzduieşte, in perioada 12- 16 aprilie, cea de-a patra ediţie a Tirgului Naţional DOLJCONSTRUCT. Organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Oltenia şi Fundaţia pentru Tineret Dolj, evenimentul expoziţional din acest an a adus un element inedit, pe lingă DOLJCONSTRUCT, organizatorii manageriind coparticiparea altor două tirguri: CLIMEX – centrale termice şi accesorii, şi MOBEX – mobilă şi decoraţiuni interioare şi de grădină.

Cu toate acestea, numărul firmelor participante, dar şi al produselor expuse a fost sub aşteptări, adică mai mic decit in anii precedenţi, motivaţia invocată de organizatori fiind faptul că expoziţia se suprapune cu altele de acest gen organizate in ţară.

In topul participării se află firmele din Craiova, urmate de cele din Bucureşti. De remarcat că 20 dintre cele 70 de participante sint firme străine cu reprezentanţe in Romania.

Dacă ediţia din acest an işi va atinge scopul, şi anume acela de a reuşi să promoveze pe piaţă produsele şi de a inlesni incheierea unor contracte intre firmele participante, rămine de văzut la finalul celor patru zile cit va dura expoziţia.

Deocamdată, un lucru este cert. Festivitatea de deschidere a fost destul de reuşită, organizatorii mizind mai puţin pe fast, iar oficialii lăsindu-şi acasă discursurile sforăitoare. In acorduri de fanfară, Vasile Bulucea – primarul Craiovei, Cornel Mondea – prefectul de Dolj, Ilie Ştefan – secretar de stat in MLPTL, şi Ion Călin – secretat de stat in MAP, au tăiat la unison panglica inaugurală. După efectuarea operaţiunii cu pricina au rezultat insă patru fişii de panglică in loc de cinci, din cauză că pe primarul Bulucea l-au trădat din nou foarfecele. Baloanele colorate lansate in eter, exploziile de artificii şi bombardarea oficialillor cu confeti au intregit atmosfera de sărbătoare necesară lansării unui asemenea eveniment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS