22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCupa „Roaba“ la Capreni

Cupa „Roaba“ la Capreni

• Satenii cu gospodariile curate din comuna Capreni-Gorj ar putea cistiga o roaba, o cutie cu vopsea sau un sac de var si o bidinea • Daca localnicii nu vor pune osul la treaba, primarul are cele mai mari sanse sa cucereasca trofeul pus in joc

Conducerea Primariei din Capreni-Gorj s-a gindit la o modalitate originala de a-i stimula pe localnici. Daca in alte localitati, satenii abia daca isi fac curat pe la poarta, la Capreni, cetatenii vor fi rasplatiti pentru efortul lor. Majoritatea celor din comuna, chiar si cei care inainte nu prea aveau tragere de inima la curatenie, se gindesc acum la premiile puse in joc de edilul Emil Catanoiu. Acesta era nemultumit ca aceia pe care ii conduce nu prea s-au implicat in actiunea „luna curateniei“ si din acest motiv primarul a pus la bataie trei premii.

Proprietarul gospodariei care va indeplini criteriile impuse de comisia special constituita la nivelul comunei va cistiga o roaba, foarte utila pentru derularea in bune conditii a activitatilor de pe linga casa. Cistigatorul locului doi se va alege cu o cutie cu vopsea in ulei si nu in ultimul rind, sateanul care va iesi pe locul trei va fi onorat cu o bididea facuta din cel mai fin par, plus un sac cu var.

Din comisie va face parte si seful de post

Cei care nu s-au apucat inca de curatenie mai au timp ca pina la 1 mai sa isi puna la punct gospodariile. „Este pentru prima data cind organizam acest concurs. Premiile se vor acorda din fonduri extrabugetare. Din dispozitia primarului va fi creata o comisie din care vor face parte seful de post, medicul si cite un consilier local din fiecare sat. Fiecare consilier verifica modul in care se desfasoara curatenia. In functie de calitatea curateniei, inclusiv primarul poate fi premiat. Eu stiu… sta pe o ulita cam laturalnica. El este oricum un exemplu pentru ceilalti sateni“, a spus Dumitru Purtescu, secretarul Primariei din Capreni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS