13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria Craiova infiinţează „Minicartierul Săracilor“

Primăria Craiova infiinţează „Minicartierul Săracilor“

Autoritatile craiovene intentioneaza sa amenajeze colonia Drumul Apelor, din cartierul cu acelasi nume, unde in prezent zeci de familii traiesc in conditii improprii, in relicvele de beton ale fostelor trusturi de constructii. Municipalitatea cauta bani sa racordeze constructiile la reteaua de utilitati publice.

„Partea financiara o voi rezolva la sedinta din luna iulie a consiliului local, cind va avea loc o rectificare bugetara. Ca sa cumparam toate acele camere, ne trebuie 300 de milioane de lei. Pina atunci, am vorbit deja cu directorii de regii sa cream niste conditii acceptabile pentru locuit. Cei de la Serviciul de Salubritate trebuie sa amenajeze platforma de gunoi din zona, iar cei de la fondul locativ sa bage citeva tone de piatra sparta pentru a repara drumurile. Gazele le va introduce primaria, iar pentru apa ar fi nevoie ori sa foram citeva puturi, ori sa tragem o conducta din reteaua care alimenteaza cartierul Bordei“, a declarat Vasile Bulucea, primarul orasului.

In colonia Drumul Apelor locuiesc, deocamdata, circa 85 de persoane dintre cei mai saraci craioveni, romani si tigani.

COREMI vrea un miliard pentru teren

Pe terenul in cauza se afla 100 de baraci din beton care au apartinut cindva fostului trust de constructii TCIND, actual COREMI SA. Primaria va cumpara baracile insa de la Banca Tiriac, in proprietatea careia au ajuns locuintele in contul unei datorii a trustului COREMI.

Bulucea mai spune ca, desi nu sint proprietari, locatarii din baraci nu platesc nimanui nici un leu chirie si ca, dupa achizitionarea camerelor, acestea le vor fi date in proprietate.

Marea problema pe care ar trebui sa o rezolve primarul este insa lamurirea situatiei juridice a terenului, care apartine tot trustului COREMI.

Fiind situat in intravilanul municipiului, terenul a fost evaluat de catre Emil Tugui, directorul COREMI SA, la circa un miliard de lei, suma care, in opinia lui Vasile Bulucea, este exorbitanta.

Desi nu a fost denumita oficial asa, colonia Drumul Apelor a fost pina in prezent un veritabil minicartier al saracilor din Craiova. Lipsiti de curent electric, gaze, apa si canalizare, oamenii au fost in fiecare an loviti de inundatii si primaria a fost solicitata sa intervina.

Edilii spun ca in baraci ar mai fi locuri libere pentru saracii care cer locuinta si ca, la o adica, in zona s-ar mai putea inalta citeva constructii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS