12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspectorii sanitar-veterinari au efectuat zeci de controale in pieţe şi magazine

Inspectorii sanitar-veterinari au efectuat zeci de controale in pieţe şi magazine

Zeci de societati care proceseaza si comercializeaza produse de origine animala au fost verificate, in ultimele zile, de catre inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Mehedinti.

Au fost controlate 57 de societati, intre care doua ateliere de preparare a produselor din carne, patru piete agroalimentare, sase laboratoare de patiserie si 21 de magazine alimentare.

La doua dintre societatile controlate, au fost depistate nereguli in ceea ce priveste pastrarea produselor de origine animala.

„La un magazin alimentar si la un snack-bar, au fost depistate produse de origine animala depozitate necorespunzator. Agentii economici au fost sanctionati contraventional, cu cite zece milioane de lei.

La o alta societate, comercializarea carnii se facea fara echipament de protectie, in acest caz fiind aplicate amenzi in valoare de zece milioane de lei“, a spus Ioan Rob, directorul DSV Mehedinti.

Mieii sacrificati vor fi comercializati in spatii special amenajate

In perioada urmatoare, inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare Mehedinti vor efectua controale la agentii economici care comercializeaza oua si carne de miel.

„Impreuna cu primaria, am stabilit locurile de taiere a mieilor, respectiv in spatele Stadionului Municipal Drobeta Turnu Severin. Pentru mieii sacrificati, am stabilit ca punctele de comercializare sa fie organizate in pietele agroalimentare din Drobeta Turnu Severin, Strehaia, Orsova si Baia de Arama. Trebuie amenajate puncte speciale, separate, care sa respecte conditiile igienico-sanitare. Noi vom controla cit mai des aceste locuri, in preajma Pastelui, pentru ca regulile impuse sa fie respectate“, a precizat Ioan Rob.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS