19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTirg in mijlocul drumului

Tirg in mijlocul drumului

Daca este joi, atunci la Stoina este zi de tirg, iar circulatia este ingreunata din cauza comerciantilor care si-au expus marfurile in drum. Lume pestrita, de prin toate colturile Gorjului, vine sa-si vinda marfurile in centrul devenit brusc neincapator al comunei. Printre gunoaiele si baltoacele din fata primariei se vind de toate: de la cherestea, mobilier, tarite de griu pina la vesela, textile si chiar alimente.

Vinzatorii de haine vechi, se pare, au mare cautare. Si spatiul rezervat lor este cel mai extins. De-o parte si de alta a drumului, ei si-au intins hainele si incaltamintea pe o distanta de aproape doi kilometri.

Comerciantii de produse alimentare profita din plin de aglomeratia din tirg si au pus pe taraba atit produse ambalate, dar si mezeluri, carne de pui gata decongelata sau peste, fara sa se respecte cele mai elementare norme de protectie a consumatorului. Intrebate de lazile frigorifice, vinzatoarele iti raspund fara sa stea pe ginduri: „Nu avem, dar stie domnu’ inspector de la primarie de noi. Tocmai a trecut mai devreme pe aici“.

Si, asa cum este normal, din tirg nu lipseste nici gratarul de mici si nici vinul fiert. Pentu bere la halba este prea frig. Sub cerul liber si in bataia vintului naprasnic, o comercianta pregateste mici pentru gratar. Nu are la indemina nici macar un vas cu apa in care sa se spele pe miini. Femeia serveste clientii, mai arunca sau mai ia un mic de pe gratar, mai mesteca in vinul fiert, mai taie piine si toate astea fara sa se stearga macar o data pe miini de sortul pe care il are atirnat de git.

Ne intrebam ce fac inspectorii de la Oficiul pentru Protectia Consumatorului Gorj in tot acest timp?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS