12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCriza de garsoniere pe piata imobiliara din Drobeta Turnu Severin

Criza de garsoniere pe piata imobiliara din Drobeta Turnu Severin

Pe piata imobiliara din Drobeta Turnu Severin se inregistreaza o criza de garsoniere. Cele mai cautate locuinte sint cele situate in zona centrala a orasului, pe bulevardele Tudor Vladimirescu, Carol, Alunis. Potrivit agentilor imobiliari din municipiu, un apartament cu trei camere si fara amenajari, situat in zona centrala, costa intre 15.000 si 25.000 de dolari. In schimb, in cartierele marginase ale orasului, pretul unor apartamente similare variaza intre 8.000 si 12.000 de dolari.

Garsonierele sint cele mai cautate, dar sint tot mai rare pe piata si se vorbeste de o adevarata criza la aceasta categorie de locuinte. „Municipiul Drobeta Turnu Severin are prea putine garsoniere in comparatie cu numarul de solicitari. Cresterea exploziva a cererii, din aceasta primavara, vine ca urmare a scumpirii cheltuielilor de intretinere, din sezonul rece“, a spus Nicoleta Rares, agent imobiliar. Pretul unei garsoniere din Drobeta Turnu Severin se apropie de cel al unui apartament confort doi, cu doua camere. In zonele bune ale orasului, acestea se vind cu 6.000-9.000 de dolari, in timp ce la periferie, o garsoniera se poate cumpara cu 5.000-7.000 de dolari.

Pretul terenurilor din preajma cartierelor ANL s-a triplat

Preturile terenurilor inregistreaza si ele o dinamica in crestere. In cartierul Alunis, zona in care se construiesc si blocurile ANL, un lot de 500 mp se vinde cu pina la 4.000 de dolari. Preturile in zona vor creste, pentru ca reabilitarea soselei de centura va fi precedata de actiunea de cumparare a terenurilor pe unde va fi construita.

Sint si persoane care au cumparat deja terenuri in zona si acum il revind la preturi mult mai mari. „S-a dovedit o buna afacere. Am avut doua terenuri, ca stau aproape, si i-am cunoscut pe cei care au avut pamint aici. L-am cumparat ieftin si am cistigat cit sa fac si eu o casa pentru copii. Acum s-au inghesuit cam toti sa cumpere aici, ca va fi o zona buna, de cind au inceput cei de la ANL sa ridice blocurile. Va fi un cartier de tineret si asta se simte deja in cresterea interesului pentru terenuri, care s-au scumpit de vreo trei ori fata de anul trecut“, a spus Serban Oprea, unul dintre severinenii care au stiut sa speculeze oportunitatile oferite de piata imobiliara.

Nici in zona cartierului Crihala preturile la terenuri nu sint mici. In apropierea Spitalului Judetean au fost construite mai multe vile dupa ce proprietarii au cumparat terenul la preturi de 1.000-2.500 dolari, pentru loturile de 500 mp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS