25.6 C
Craiova
duminică, 26 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate100 de angajati ai Primariei Tirgu Jiu vor numara blocurile si strazile din oras

100 de angajati ai Primariei Tirgu Jiu vor numara blocurile si strazile din oras

Angajatii Primariei Tirgu Jiu vor participa, la sfirsitul acestei saptamini, la o actiune de inventariere a imobilelor si strazilor din oras, in vederea numerotarii corecte. Vineri si simbata, cei aproximativ 100 de angajati ai primariei vor lua la rind toate imobilele si strazile pentru a nota unde apar nereguli in numerotarea si denumirea acestora. Fiecare familie sau asociatie de locatari va primi un proces-verbal cu numarul imobilului, urmind sa achite contravaloarea placutei de numerotare. „Este o actiune mult prea ampla pentru a fi rezolvata doar de angajatii Serviciului urbanism, asa ca vom scoate toti lucratorii din primarie pe teren. In zilele respective vor functiona doar doua-trei servicii cu numarul minim de angajati. La ultima numerotare, care s-a facut in 1998, s-au produs cele mai multe incurcaturi, iar situatia trebuie clarificata“, a precizat conducerea primariei.

Doua strazi cu acelasi nume, un bloc cu doua numere

De mai multi ani, edilii din Tirgu Jiu au incercat sa puna la punct numerotarea blocurilor sau caselor si denumirea strazilor, dar fara prea mare succes. Cetatenii au avut in permanenta probleme cu adresa trecuta in actele de identitate, fiind cunoscute numeroase cazuri in care membrii aceleiasi familii aveau adrese diferite in buletin. In oras au mai fost semnalate cazuri in care doua strazi purtau acelasi nume : Aleea Macului sau strada Hidrocentralei. De asemenea, locatarii unor blocuri au sesizat faptul ca la fiecare scara blocul avea alt numar. Renumerotarea imobilelor va determina schimbarea actelor de identitate pentru cei care vor fi afectati de aceasta procedura.

„Se va incerca pe cit posibil ca schimbarile sa fie minime si numai acolo unde exista nereguli, pentru a nu-i afecta pe locatari. Prin aceasta actiune, speram sa rezolvam problema numerotarilor la 80% din imobile“, a spus primarul Florin Circiumaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS