16.7 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate10.000 de persoane au fost oprite la Vama Porţile de Fier I

10.000 de persoane au fost oprite la Vama Porţile de Fier I

• Au fost verificate 45.000 de mijloace de transport • Poliţiştii au confiscat bunuri de contrabandă, in valoare de peste 125 de milioane de lei

Politistii de frontiera din Mehedinti nu au permis iesirea din tara, in primul trimestru, a peste 10.000 de persoane, din cei peste 100.000 de romani si aproximativ 45.000 de straini care au tranzitat punctul de trecere a frontierei Portile de Fier I. Neindeplinirea conditiilor legale de calatorie si in special nedetinerea sumelor de bani necesare pentru a calatori in spatiul Schengen au fost principalele motive ale interdictiei. In aceeasi perioada, au fost controlate aproximativ 45.000 de mijloace de transport, fiind descoperite 21 de infractiuni. Politistii de frontiera au aplicat 185 de sanctiuni contraventionale, au descoperit un urmarit general si 30 de persoane cercetate pentru comiterea unor fapte ilegale, in urma desfasurarii a 894 de actiuni preventive, 211 actiuni in cooperare cu cadre ale IJP Mehedinti, si a altor 617 actiuni specifice complexe.

300 de persoane au fost sanctionate

Din cele 132 de infractiuni constatate si solutionate, cele mai multe au fost cele de trecere frauduloasa a frontierei de stat: 36. Politistii de frontiera mehedinteni au descoperit si 28 de infractiuni de trecere ilegala a frontierei, 11 infractiuni de racolare, indrumare si calauzire de persoane in scopul trecerii frauduloase a frontierei, zece pentru fals privind identitatea, fals material in inscrisuri oficiale, fals in declaratii, uz de fals, fals intelectual, inselaciune, trei pentru dare de mita, una pentru insusire de foloase necuvenite, doua pentru proxenetism si una pentru incalcarea prevederilor legii pescuitului. „Cu ocazia desfasurarii acestor actiuni, au fost aplicate 682 de amenzi contraventionale in valoare de aproximativ 220 de milioane de lei, iar peste 300 de persoane au fost sanctionate cu avertisment. Au fost confiscate bunuri de contrabanda, in valoare de peste 125 de milioane de lei. De asemenea, au fost constatate fapte cu caracter infractional, trimestrul acesta fiind inregistrate 32 de cauze penale si 42 de dosare penale, cu 87 de persoane implicate si cercetate“, a spus inspector principal Mariana Cenea, purtatorul de cuvint al Politiei de Frontiera Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS