12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenilor li se pregateste plata intretinerii in rate

Craiovenilor li se pregateste plata intretinerii in rate

Consilierul municipal Nicolae Vrapcea, presedintele unei asociatii din Craiova, a propus primariei ca restantierii la intretinere sa-si poata plati datoriile in doua sau trei rate. Vrapcea pleaca de la premisa ca, in prezent, foarte putini presedinti de asociatie accepta plata partiala a intretinerii, din cauza actelor contabile pe care trebuie sa le intocmeasca, lipsind astfel bugetul de importante sume de bani.

„Stringerea intretinerii de la populatie a devenit in ultimul timp tot mai anevoioasa din cauza cresterii pretului gigacaloriei. In lunile de iarna, intretinerea costa mai mult decit veniturile locatarilor, ceea ce a facut ca restantele in municipiu sa ajunga la sute de miliarde de lei. Obligarea locatarilor sa plateasca tot intr-o singura rata i-a descurajat pe cei care nu faceau fata“, a spus Vrapcea.

Consilierul, presedinte la Asociatia nr.2 din cartierul 1 Mai, a mai precizat ca a aplicat aceasta metoda de mai mult timp si a dat roade, fapt care l-a facut sa ceara generalizarea ei in Craiova.

„Noi sintem una dintre putinele asociatii care au restante mici la intretinere, fata de peste zece miliarde, cit au multe dintre celelalte“, a incheiat acesta. Propunerea, care va fi imbunatatita intre timp, va intra pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a consiliului local, pentru a fi adoptata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS