20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFarmacistii gorjeni primesc bani cu pipeta

Farmacistii gorjeni primesc bani cu pipeta

Farmaciile din Gorj sint la un pas de a se inchide, din cauza lipsei banilor. Pentru a se aproviziona cu medicamente, unii farmacisti s-au imprumutat in banci, fiind acum in pragul falimentului. Conducerea Colegiului Farmacistilor Gorj a avut, pe 1 aprilie, o intilnire cu sefii Casei de Asigurari de Sanatate Gorj, pentru ca impreuna sa gaseasca o solutie in vederea rezolvarii crizei. Anul acesta, pentru tratamentul ambulatoriu, adica medicamentele compensate si gratuite, judetul Gorj are repartizata suma de 83 de miliarde de lei. Prefectul Toni Grebla anunta, intr-o conferinta de presa, ca acesti bani se vor termina pina la jumatatea anului, mai ales in conditiile in care exista o datorie neplatita de anul trecut, in valoare de 15 miliarde de lei. Din cauza ca nu au primit nici un ban, foarte multi farmacisti au renuntat sa mai dea medicamente gratuite, in Tirgu Jiu existind totusi citeva farmacii care elibereaza medicamente compensate.

„Farmacistii finanteaza din propriul buzunar bolnavii“

Presedinta Colegiului Farmacistilor Gorj, Maria Firiza, a afirmat ca, pentru trimestrul al II-lea, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate va primi 12 miliarde de lei. Cu acesti bani se vor plati insa si datoriile din lunile ianuarie si februarie. Pentru a recupera banii pe medicamentele compensate si gratuite, eliberate in ianuarie si februarie, farmacistii trebuie sa semneze contractul-cadru cu CAS Gorj. In semn de protest fata de modul in care sint nevoiti sa isi desfasoare activitatea, 35 de farmacisti din Gorj vor pleca duminica la Bucuresti pentru a participa la un miting. In acelasi timp, Constantin Retezeanu, liderul Uniunii Judetene a Sindicatelor Libere Gorj, va invita reprezentantii spitalelor, ai farmacistilor si ai CAS la un dialog in care sa se prezinte situatia decontarilor.

„Sa se analizeze situatia prestatorilor de servicii medicale. Este o minciuna sfruntata ca sint bani. Vom avea situatia exacta ca nu sint bani. Vina este in alta parte, nu la farmacii! De asta am hotarit sa le solicitam un dialog social“, a declarat Constantin Retezeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS