11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn elev roman a cistigat concursul national de matematica al Bulgariei

Un elev roman a cistigat concursul national de matematica al Bulgariei

Romania a fost invitata sa participe la concursul national de matematica al Bulgariei, in perioada 28-30 martie, in orasul Kazanlic. La acest concurs, Colegiul National „Carol I“ din Craiova a fost reprezentat de un lot de patru elevi, iar CN „Fratii Buzesti“, de cinci elevi. In urma evaluarii probelor, Cristian Talau, din clasa a IX-a de la CN „Carol I“, a cucerit premiul I, iar Mihnea Iancu, din clasa a VIII-a de la acelasi colegiu, a obtinut premiul II. Din lotul celor de la „Fratii Buzesti“, nici un elev nu a cistigat nimic.

Concursul a fost organizat sub patronajul Societatii de Stiinte Matematice din Bugaria si cel al Academiei din aceeasi tara si a avut ca scop selectarea echipei reprezentative pentru Balcaniada de Matematica, din vara acestui an, ce se va desfasura in Turcia. Romania isi va desemna lotul pentru balcaniada in urma concursului national de matematica, acesta urmind sa se desfasoare in vacanta de primavara, la Sibiu.

In topul matematicii mondiale, Bulgaria ocupa locul trei pe natiuni, dupa China si Statele Unite, Romania situindu-se pe locul opt, afirma surse din Ministerul Educatiei si Cercetarii. Lotul reprezentativ al elevilor din SUA este pregatit de profesorul Titu Andreescu, cetatean american de origine romana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS